Miliardarul John Paulson îşi vinde o casa de vacanţă din Aspen cu 30 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paulson se mută într-un alt ranch de lux, cumpărat de laprinţul saudit Bandar bin Sultan
Paulson se mută într-un alt ranch de lux, cumpărat de laprinţul saudit Bandar bin Sultan

Managerul de fonduri speculative John Paulson şi-a pus la vânzare conacul din Aspen pentru suma de 29,9 miliarde de dolari, scrie Business Insider, care citează  Aspen Business Journal.

El a cumpărat „Aspen Lakes Ranch” în 2010 pentru 24,5 milioane de dolari. Aceasta are 1.200 de metri pătraţi, şapte dormitoare, 10 băi şi o sală de cinema. Casa se află lângă două lacuri cu păstrăvi şi este înconjurată de munţi. De asemenea, este în apropierea unor cascade şi are o plajă privată, potrivit Bloomberg.

Anul trecut Paulson a reuşit să cumpere şi Hala Ranch, tot din Aspen, de la prinţul saudit Bandar bin Sultan pentru 49 milioane de dolari, în condiţiile în care proprietatea era scoasă la vânzare cu 135 milioane de dolari.

Paulson este celebru pentru că a pariat în 2007 pe căderea pieţei subprime, ceea ce a adus profituri de 15 miliarde de dolari fondului său speculativ.

Cu toate acestea, pariul său pe aur a provocat pierderi de 50%. Paulson acumulase din 2010 aur şi investea în acţiuni şi derivative bazate pe aur ca măsură de protecţie împotriva inflaţiei provocate de injecţia a trilioane de dolari de către băncile centrale ale lumii. Cu toate acestea, inflaţia nu a apărut din cauză că băncile comerciale sunt reticente în a acorda credite.

Paulson are o avere de 10,2 miliarde de dolari.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite