Marcel Boloș: Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră, ci ca o strategie

0
Publicat:

Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră sau o restricţie asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creştere economică durabilă şi pentru a oferi oportunităţi de dezvoltare, spune ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Marcel Boloş. FOTO gov.ro
Marcel Boloş. FOTO gov.ro

„Guvernul României trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice și să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esențială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală și pentru a promova o creștere economică sănătoasă”, a scris Marcel Boloş într-o postare pe Facebook, în care face apel la oprirea risipei.

Marcel Boloş a împărtășit această viziune joi cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), „mai ales că domnul Ilie Bolojan știe poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcționare/ cheltuieli de investiții”.

Ministrul Finanţelor a explicat de ce este importantă reducerea cheltuielilor publice.

„Doar câteva dintre motivele cheie: Cheltuielile publice excesive duc la deficit bugetar și la creșterea datoriilor guvernamentale. Acest lucru poate afecta încrederea investitorilor, provocând instabilitate în economie, iar povara datoriilor acumulate va fi pe umerii viitoarelor generații”, a notat Boloș. 

„Putem elibera resurse” 

 Cheltuielile publice excesive pot determina o creștere a masei monetare în economie, ceea ce duce la diminuarea puterii de cumpărare a românilor, a mai explicat ministrul.

„Prin reducerea cheltuielilor publice inutile, putem elibera resurse și putem crea un mediu mai favorabil pentru sectorul privat”, a completat Marcel Boloş.

„O strategie necesară pentru a asigura o creștere economică”

Ministrul a subliniat că o economie cu finanțe publice sănătoase este mai rezistentă în fața șocurilor economice și crizelor.

„Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră sau o restricție asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creștere economică durabilă și pentru a oferi oportunități de dezvoltare. Dimensiunea și structura bugetului vor fi planificate cu grijă, astfel încât să ne asigurăm că prioritățile sociale și economice sunt protejate”, a scris ministrul.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite