Luxul ajunge în Metaverse. Gigantul Ralph Lauren vrea să vândă haine virtuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o mișcare inedită care subliniază natura în continuă evoluție a industriei modei, Ralph Lauren Corp. a plonjat în Metaverse cu o strategie inovatoare pentru a vinde produse virtuale.

ralph lauren metaverse foto shutterstock png

CEO-ul emblematicului brand, Patrice Louvet, a anunțat acest pas fără precedent într-un interviu acordat Bloomberg TV. Acest avans strategic nu numai că evidențiază adaptabilitatea companiei Ralph Lauren, dar subliniază și angajamentul său de a rămâne în fruntea lumii luxului în era digitală.

Produse virtuale în Metavers: O nouă frontieră

Intrarea îndrăzneață a lui Ralph Lauren în Metaverse marchează o schimbare de paradigmă pentru industria modei. Îmbrățișând frontiera digitală, brandul își propune să creeze o punte de legătură între domeniul virtual și cel fizic.

Această incursiune strategică se aliniază cu apetitul tot mai mare al consumatorilor pentru experiențe imersive și modalități inovatoare de a-și arata personalitate și individualitatea în spațiul virtual, unde-și petrec tot mai mult timp real.

Un parteneriat strategic cu Fortnite

Unul dintre pilonii cheie din strategia Ralph Lauren pentru Metaverse este parteneriatul cu imperiul Fortnite, unul dintre cele mai populare jocuri video la nivel global. Această colaborare a dat deja rezultate remarcabile, cu dezvoltarea cizmelor virtuale cu care jucătorii își pot îmbrăca avatarurile.

Mergând dincolo de domeniul digital, Ralph Lauren a transformat aceste cizme virtuale în declarații de modă din lumea reală, demonstrând măiestria brandului la intersecția dintre modă și tehnologie.

În interviul său, Patrice Louvet și-a exprimat entuziasmul cu privire la potențialul Metaversului. Această mișcare de a investi în Metaverse se aliniază cu angajamentul Ralph Lauren de a veni în întâmpinarea consumatorilor acolo unde se află aceștia, în special în rândul grupului tânăr. 

Venituri de 1,8 miliarde de dolari

În ultimul trimestru al anului 2022, Ralph Lauren a înregistrat venituri de 1,8 miliarde de dolari. Această cifră impresionantă marchează o creștere de 1% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

 În America de Nord, veniturile Ralph Lauren au cumulat 938 de milioane de dolari. În mod similar, afacerile companiei din Europa și Asia au înregistrat ambele o creștere de 1%, rezultând venituri de 469 milioane de dolari și, respectiv, 386 milioane de dolari.

Compania Ralph Lauren a înregistrat un profit brut de 1,2 miliarde de dolari.

Președintele și directorul general al Ralph Lauren, Patrice Louvet, și-a exprimat încrederea în performanțele companiei, spunând: "Consumatorul nostru de bază rămâne constant, iar produsele noastre iconice rezonează în întreaga lume - fapt demonstrat de performanțele noastre puternice. În timp ce rămânem foarte atenți la mediul operațional global dinamic, amploarea portofoliului nostru de produse și multiplele noastre motoare de creștere creează flexibilitatea care va permite echipelor noastre să continue să fie agile, să se adapteze și să livreze chiar și în acest context dificil."

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite