Un cuplu din India plănuieşte „prima nuntă metaverse”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto CNN
Foto CNN

Doi tineri din India vor să pună la cale prima nuntă metaverse. Aceştia au luat această decizie din cauza restricţiilor cauzate de pandemie.

Dinesh şi Janaganandhini sunt doi tineri din Tamil Nadu, acolo unde nu se mai pot face nunţi cu peste 100 de persoane. Limitările au fost impuse din cauza numărului mare de cazuri pozitive cu Covid-19. Astfel nunţile tradiţionale cu un număr foarte mare de persoane sunt cele mai afectate, relatează CNN.

Cei doi tineri au găsit o soluţie mai bună, dat fiind faptul că la nunta lor au peste 2.000 de invitaţi. O vor organiza în metaverse. Fiind proclamaţi fani ai seriei Harry Potter, cei doi au optat pentru o nuntă cu tematica Hogwarts. Cei 2.000 de invitaţi vor putea lua parte la eveniment direct de pe telefon sau laptop.

Metaverse este termenul folosit pentru mediile virtuale 3D în care oamenii se adună şi interacţionează cu ajutorul gadget-urilor. Pentru conceperea unui loc digital asemănător cu un castel, inspirat de Hogwarts, mirele a colaborat cu o platformă start-up, numită TardiVerse. 

Platforma le va oferi posibilitatea celor doi să aibă toate persoanele dragi prezente la eveniment, chiar şi pe regretatul tată al lui Janaganandhini. Acesta va avea creat un avatar 3D şi va fi cel care le va da binecuvântarea tinerilor pe parcursul ceremoniei de căsătorie.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite