Lucrările pe șantierul Pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni, reluate: când va fi deschis circulației

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu a anunțat, în cursul acestei săptămâni, că s-au reluat lucrările pe șantierul Pasajului Olteniței - Popești Leordeni.

Lucrări la Pasajul Olteniței - Popești Leordeni în ianuarie 2023, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Lucrări la Pasajul Olteniței - Popești Leordeni în ianuarie 2023, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu

Și la Pasajul Olteniței - Popești-Leordeni s-au reluat lucrările de săptămâna trecută, iar în prezent se execută următoarele lucrări: montarea stâlpilor pentru parapetele de siguranță de tip H4b în zona rampelor de acces ale pasajului și în zona rosturilor de dilatație; completarea primului strat de asfalt și montarea bordurilor pe Centura București DNCB, între km 29+500 și km 29+700.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, se execută și lucrările de realizare a acceselor la proprietăți pe DNCB (partea stângă); se lucrează la îndepărtarea sistemului rutier existent de pe drumul de acces dinspre cartierul Danubiana spre Popeşti-Leordeni - DN4 și continuă lucrările la rețeaua de canalizare pluvială prin montarea gurilor de scurgere în zona intersecției.

De asemenea a început executarea lucrărilor de pregătire a suprafețelor de beton pentru aplicarea protecției anticorozive a acestora pe zona pasajului; executarea lucrărilor de montaj a celor trei separatoare de hidrocarburi cu o capacitate de aproximativ 130.000 litri fiecare și montarea stâlpilor de iluminat pe DN4 între rampa Oltenița și sensul giratoriu dinspre Frumușani.

Conform graficului de execuție a lucrărilor asumat de către constructor, vom da în trafic acest pasaj până la sfârșitul lunii aprilie 2023. La vizita în șantier am fost însoțit de viceprimarul orașului Popești-Leordeni, George Adrian Ștefănescu.”, a transmis oficialul din Transporturi.

În decembrie 2022, secretarul de stat anunța așternerea primului strat de asfalt (stratul de bază) aferent rampei de coborâre spre Berceni, rampei de urcare spre Glina și rampei de acces Bucuresti.

Pe de altă parte, sursa citată anunța că, tot de săptămâna trecută, s-au reluat lucrările și la pasajul Berceni de pe Centura Capitalei.

Conform datelor publicate de Ionel Irinel Scrioșteanu, și acest pasaj ar putea fi deschis circulației în luna aprilie.

„Continuă executarea lucrărilor de iluminat public pe toate zonele pasajului. Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului. Voi fi prezent pe șantier săptămânal, pănâ la finalizarea lucrărilor, pentru a mă asigura că pasajul (Berceni n.r.) se va da în trafic în termenul asumat de antreprenor (aprilie 2023)”, a transmis secretarul de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite