Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei: când ar putea fi deschis circulației

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a anunțat că, începând de săptămâna trecută, s-au reluat lucrările la pasajul Berceni.

Lucrări la pasajul Berceni în ianuarie 2023, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Lucrări la pasajul Berceni în ianuarie 2023, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Potrivit acestuia, se lucrează la montarea lisei prefabricate în zona tablierului metalic, dar și la montarea parapetului pietonal pe urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Jilava, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București și pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.

Se lucrează la montarea parapetului direcțional pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni, pe rampa de urcare dinspre Jilava și pe rampa de coborâre spre Jilava. Continuă montarea rosturilor de dilatație pe inelul central al pasajului. Se execută lucrări de modernizare a pasajului CF cu linia ferată industrială REMAT, pe zona centurii spre Jilava.”, a mai transmis oficialul din Transporturi pe pagina de Facebook.

Continuă lucrările de amenajare a trotuarelor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, precum și în zona rampelor de acces București și Berceni, mai arată secretarul de stat.

El mai adaugă că se lucrează și la montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.

Continuă executarea lucrărilor de iluminat public pe toate zonele pasajului. Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului. Voi fi prezent pe șantier săptămânal, pănâ la finalizarea lucrărilor, pentru a mă asigura că pasajul se va da în trafic în termenul asumat de antreprenor (aprilie 2023).

Pentru că ținem la calitatea lucrărilor, din dispoziția beneficiarului, se demontează rampa de urcare dinspre Jilava în vederea consolidării suplimentare a terenului de sub rampă. Precizăm faptul că această demontare se face pe cheltuiala exclusivă a constructorului și conform angajamentului acestuia, nu va afecta termenul de dare în trafic a pasajului.”, a mai transmis Ionel Scrioșteanu.

Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București. După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”, anunța atunci ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite