Asfalt pe Pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni: Când ar putea fi deschis circulației

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat noi imagini de pe şantierul pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni de pe Centura Capitalei.

Lucrări la pasajul Olteniței-Popesti Leordeni, Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Lucrări la pasajul Olteniței-Popesti Leordeni, Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Potrivit acestuia, au fost finalizate următoarele lucrări pe pasajul Olteniţei - Popeşti Leordeni:

- așternerea primului strat de asfalt (stratul de bază) aferent rampei de coborâre spre Berceni, rampei de urcare spre Glina și rampei de acces Bucuresti. Pe rampa de coborâre spre Glina, a fost executat și stratul de uzură;

- turnarea tuturor etapelor plăcii de suprabetonare aferente inelului central și rampelor, precum și montarea tuturor liselor prefabricate;

- execuția hidroizolației pasajului și protecția acesteia pe o suprafață de aproximativ 80% din suprafața totală;

- montarea stâlpilor și liselor pentru parapetele de siguranță de tip H4b în zona rampelor de acces ale pasajului și pe inelul central, exceptând zona rosturilor de dilatație;

- armarea, cofrarea și betonarea elementelor de coronament și montarea liselor prefabricate aferente rampei de acces Oltenița;

Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat a mai menționat, pe pagina sa de Facebook că s-a așternut și primul strat de asflat pe Centura București, între km 29+500 și km 31+190.

De asemenea, s-a realizat integral lărgirea și așternerea primului strat de asfalt pentru partea stângă a Centurii București, precum și așternerea celui de-al doilea strat de asflat pe toată lățimea pe sectorul cuprins între km 31+180 și km 33+190 al Centurii București.

Conform oficialului din transporturi, s-a executat fundația adâncită de parapet și începerea montării acestuia pe sectorul cuprins între km 30+540 și km 33+190 al Centurii București (partea dreaptă).

S-a efectuat și executarea stratului de formă și fundației de balast pe sectorul cuprins între km 0+000 și km 0+460 al DN4 (partea stângă), precum și așternerea primului strat de asfalt pe aproximativ 50% din girația dinspre Popești-Leordeni.

Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Totodată, Ionel Scrioșteanu a mai menționat executarea, în proporție de 70%, a trotuarului aferent Centurii București (partea stângă) și continuarea lucrărilor necesare acceselor la proprietăți, dar și executarea gropilor de lansare/ieșire necesare subtraversării CF și CB și continuarea lucrărilor la rețeaua de canalizare pluvială.

Sursa citată a precizat că s-a făcut și aprovizionarea cu cele trei separatoare de hidrocarburi cu capacitate de aproximativ 130.000 litri fiecare și cu cele șase pompe cu care va fi echipat bazinul de retenție.

Conform graficului de execuție a lucrărilor asumat de către constructor, vom da în trafic acest pasaj până la sfârșitul lunii aprilie 2023.”, a anunțat secretarul de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite