Liderul Hezbollah spune că SUA împiedică revenirea zonelor petroliere siriene la Damasc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hassan Nasrullah a spus că Statele Unite folosesc teroriştii pentru a destabiliza situaţia. 

Militari Hezbollah. Foto: Arhiva Adevărul
Militari Hezbollah. Foto: Arhiva Adevărul

Liderul partidului șiit Hezbollah, șeicul Hassan Nasrullah, a acuzat Statele Unite pentru escaladarea operațiunilor militare din estul Siriei pentru a menține controlul asupra câmpurilor petroliere situate acolo. El a declarat acest lucru într-un discurs difuzat de postul de televiziune Al Mayadeen.

Statele Unite împiedică întoarcerea petrolului sirian în mâinile Damascului”, a spus politicianul șiit. „Se folosesc de terorişti pentru a destabiliza situaţia pentru a prelungi ocuparea zonelor în care sunt concentrate principalele rezerve de petrol sirian. "

Nasrullah a avertizat Washingtonul că o escaladare militară la est de Eufrat s-ar putea transforma într-un conflict regional. „Armata siriană, împreună cu aliații săi, vor elibera cu ușurință estul Eufratului”, a argumentat el. „Bătălia noastră va fi cu americanii, nu cu formațiunile kurde”. Potrivit acestuia, „această bătălie va schimba radical raportul de putere din Orientul Mijlociu

Pe 24 iulie, șeicii triburilor arabe s-au exprimat în favoarea returnării zonelor controlate de kurzi din Hasaka, Raqqa și Deir ez-Zor la statul sirian. La o întâlnire din orașul Al-Meyadin, aceștia au spus că „Forțele Siriei Democratice” kurde au devenit „formațiuni marionete care protejează bazele militare americane”.

În nord-estul Siriei se află acum aproximativ 900 de militari americani, care sunt staționați la nouă baze, dintre care cea mai mare este situată în Tell Beidar, la 620 km de Damasc. Prezența forțelor americane se explică la Washington prin necesitatea sprijinirii SDF-ului în lupta împotriva bandelor activate ale grupării teroriste Statul Islamic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite