Statele Unite impun sancţiuni reţelei de finanţare a miliţiei şiite libaneze Hezbollah

0
Publicat:

  Trezoreria Statelor Unite şi Departamentul de Stat au impus sancţiuni asupra a peste 50 de persoane fizice şi entităţi pentru finanţarea miliţiei şiite libaneze Hezbollah, au anunţat instituţiile guvernului american marţi, citate miercuri de DPA.

liban hezbollah

Trezoreria SUA a declarat că a desemnat „o reţea vastă internaţională de spălare de bani şi ocolire a sancţiunilor de 52 de persoane şi entităţi” pentru facilitarea ocolirii sancţiunilor „în beneficiul finanţatorului Hizballah şi terorist global special desemnat Nazem Said Ahmad”.

Omul de afaceri libanez a fost desemnat în decembrie 2019 pentru oferirea de sprijin material grupării pro-iraniene, potrivit Agerpres. 

Potrivit Trezoreriei, reţeaua globală include zeci de persoane fizice şi companii din mai multe ţări, inclusiv Liban, Africa de Sud, Belgia şi Marea Britanie.

„Persoanele implicate în această reţea foloseau firme-fantomă şi scheme frauduloase pentru a deghiza rolul lui Nazem Said Ahmad în tranzacţii financiare”, a declarat Brian Nelson de la Trezorerie.

„Participanţii de pe piaţa bunurilor de lux ar trebui să fie atenţi la aceste potenţiale tactici şi scheme, care permit finanţatorilor terorismului, celor care spală bani şi ocolesc sancţiunile să spele venituri ilicite prin achiziţionarea şi expedierea de bunuri de lux”, a adăugat el.

Departamentul de Stat a anunţat că îşi reînnoieşte oferta de recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informaţii cu privire la mecanismele financiare ale Hezbollah.

Toate bunurile din SUA aparţinând persoanelor afectate vor fi îngheţate şi afacerile cu ele în Statele Unite interzise.

Guvernul SUA consideră Hezbollah o organizaţie teroristă.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite