LIBERTY cumpără platforma siderurgică Dongbu și echipamente de la KG Steel din Coreea

0
Publicat:

LIBERTY Steel Group a semnat vineri, 25 noiembrie, un acord pentru achiziționare platformei siderurgice Dongbu și a echipamentelor aferente de la compania siderurgică sud-coreeană KG Steel. Acestea vor fi instalate la combinatul din Galați.

Cuptor cu arc electric FOTO: LIBERTY
Cuptor cu arc electric FOTO: LIBERTY

Potrivit reprezentanților LIBERTY, platforma siderurgică Dongbu din Dangjin, Coreea de Sud, este formată din: două cuptoare moderne cu arc electric, Consteel, de 160 de tone; două mașini de turnare pentru sleburi subțiri cu un singur fir, curbate vertical; și un Laminor de Benzi la Cald.

Combinatul siderurgic are o capacitate instalată de oțel lichid de 3 milioane de tone pe an (mtpa) și o capacitate de produse finite din oțel de 2,85 mtpa.

„Studiile tehnice efectuate de LIBERTY indică faptul că platforma Dongbu are potențialul de a produce oțel la cele mai înalte standarde din sector raportat la indicatorii cheie de performanță, inclusiv în ceea ce privește emisiile de CO2, eficiența energetică, costurile, flexibilitatea operațională și gama de produse”, a transmis LIBERTY, printr-un comunicat de presă.

Emisii reduse de carbon, la combinatul siderurgic Galați

LIBERTY intenționează să instaleze echipamentul pe platforma sa siderurgică din Galați. Acest lucru îi va permite companiei să treacă la producția cu ajutorul cuptoarelor cu arc electric cu emisii reduse de carbon, extrem de eficiente, cu câțiva ani mai devreme decât era planificat anterior și la un cost semnificativ mai mic în comparație cu opțiunile alternative analizate.  

„Sunt foarte încântat de această decizie. Achiziționarea acestei oțelării de ultimă generație de la KG Steel face parte din planul nostru strategic de a dezvolta platforme siderurgice cu emisii reduse de carbon, moderne și flexibile și de a ne atinge obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. În urma evaluării noastre tehnice a combinatului sud-coreean, credem că acesta atinge cele mai înalte niveluri de eficiență operațională și poate fi integrat în activele noastre existente, combinând astfel avantajele noastre în ascensiune cu active eficiente de producție a oțelului și rețele de distribuție aproape de piață”, a declarat Sandip Biswas, Chief Investment Officer, LIBERTY Steel Group.

Sandip Biswas, Chief Investment Officer, LIBERTY Steel Group FOTO: LIBERTY
Sandip Biswas, Chief Investment Officer, LIBERTY Steel Group FOTO: LIBERTY

LIBERTY Steel Group face parte din GFG Alliance și este lider în producția de greensteel, fiind un grup global de companii integrate de oțel care cuprind active pe întregul lanț de aprovizionare – de la producția de fontă lichidă, până la produse specializate din oțel cu valoare adaugată. 

LIBERTY Galați este cea mai mare oțelărie integrată din România, cu o forță de muncă de aproximativ 7.000 de angajați și o capacitate de producție actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, care deservește clienți din domeniul construcțiilor, marinei, petrolului, gazelor și energiei regenerabile.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite