Liberty a ajuns la un acord cu creditorii privind restructurarea globală a datoriilor

0
Publicat:

Grupul de companii producătoare de oțel și produse specializate s-a înțeles cu principalii creditori ca unitățile de producție ale Liberty să nu fie lichidate, urmând ca plata datoriilor să se facă eșalonat.

Liberty a ajuns la un acord cu creditorii pentru restructurarea datoriilor FOTO arhivă Adevărul
Liberty a ajuns la un acord cu creditorii pentru restructurarea datoriilor FOTO arhivă Adevărul

Comitetul de restructurare și transformare al Liberty Steel Group a anunțat marți, 15 noiembrie, că Liberty a semnat un acord de principiu, conținând termenii principali ai unui contract de restructurare a datoriilor, ce urmează a fi încheiat cu reprezentanții principalilor creditori ai Greensill Capital (UK) Limited, Greensill Bank AG și Credit Suisse Asset Management (Switzerland) Limited, un pas major în refinanțarea grupului Liberty.  

Liberty și Greensill Bank, în calitate de creditori principali, sunt în proces de negociere a unui acord similar pentru restructurarea datoriilor companiilor producătoare de oțel Liberty din Europa.  

Lichidarea unităților Liberty, amânată

Contractul va intra în vigoare doar după încheierea în formă scrisă și obținerea aprobărilor interne. Toate părțile vor colabora pentru a pregăti și semna contractul privind restructurarea datoriilor, care oferă grupului Liberty posibilitatea de-a se finanța pe termen lung. În cadrul acestui acord, părțile au agreat să amâne cererile de lichidare a entităților Liberty.

Acordul îi va permite Liberty să avanseze în implementarea strategiei GREENSTEEL și să devină neutru în emisii de carbon până în 2030.  

„După câteva luni de negocieri, am ajuns la un acord de principiu care va asigura recuperarea sumelor Creditorilor și va reduce semnificativ gradul de îndatorare și nivelul de risc al Liberty. Acesta este un pas important înainte în restructurarea și transformarea noastră. În continuare, vom lucra în ritm alert cu creditorii pentru a pregăti și semna contractul”, a declarat Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer Liberty Steel Group.

30.000 de angajați și 200 de unități de producție în 10 țări

Rambursarea se va face prin plata unor sume la semnarea contractului, rambursări periodice și rambursări de tip bullet.

Liberty Steel Group face parte din GFG Alliance, un grup global de companii integrate de oțel care cuprind active pe întregul lanț de aprovizionare – de la producția de fontă lichidă până la produse specializate din oțel cu valoare adaugată.

Având o capacitate totală de laminare de 20 de milioane de tone, peste 200 de facilități de producție la nivel global în 10 țări și peste 30.000 de angajați, furnalele, laminoarele, centrele de servicii și distribuție ale Liberty  Steel din Marea Britanie, Europa continentală, Australia, Statele Unite și China  deservesc industrii importante, precum construcții, energie, industriala aerospațială, industria auto și infrastructură.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite