Italia încearcă să țină sub control prețurile alimentelor de bază și ale altor produse

0
Publicat:

Italia vrea să încheie un acord între supermarketuri și producători pentru a controla prețurile alimentelor de bază într-o măsură care ar urma să fie implementată în ultimele trei luni ale anului.

Supermarket foarte aglomerat
Italia vrea să încheie un acord între supermarketuri și producătorii de alimente

Ministrul Industriei Adolfo Urso negociază un acord cu actorii din piață pentru a „oferi o gamă de produse alimentare și nealimentare la prețuri plafonate” din octombrie până în decembrie, se arată într-un proiect de memorandum de înțelegere văzut de Reuters.

În cadrul schemei susținute de guvern, lanțurile de supermarketuri ar trebui să definească un coș de produse alimentare și nealimentare esențiale cărora li se aplică prețuri reduse, cu excepția alcoolului.

Necesitățile de bază ar include produse de îngrijire a copiilor și de îngrijire personală, se arată în document. Distribuitorii de astfel de produse ar trebui să informeze guvernul până pe 15 septembrie cu privire la intenția lor de a se alătura inițiativei, se arată în comunicat.

Discuțiile vin ca urmare a furiei publice față de rata constantă a inflației, care reprezintă o durere de cap majoră pentru premierul naționalist Giorgia Meloni.

Inflația anuală italiană a scăzut la 6,7% în iunie, de la 8% în mai, au arătat datele privind prețurile de consum armonizate de UE (IAPC). Creșterea anuală a prețurilor la produsele alimentare, la produsele de uz casnic și la îngrijirea personală a încetinit în iunie la 10,5% de la 11,2%, dar a rămas cu peste 50% mai mare decât indicele general.

Și Franța și Marea Britanie iau în calcul măsuri similare

Roma nu este singura preocupată, guvernele din țări, de la Franța la Marea Britanie, iau în considerare sau adoptă măsuri pentru a controla inflația.

Conform planului italian, magazinele de vânzare cu amănuntul care participă la campanie ar fi marcate cu autocolante guvernamentale în vitrinele verde, alb și roșu ale drapelului italian, cu „sfertul anti-inflație” scris pe acesta, o referire la ultimele trei luni ale an.

Biroul lui Meloni intenționează să susțină inițiativa cu publicitate finanțată de stat, ca parte a unei campanii naționale, se arată în document.

La începutul acestei luni, Roma a anunțat un plan de distribuire a cardurilor de debit care acordă a 1,3 milioane de familii sărace o subvenție unică de 382,50 euro (421,25 USD) pentru cheltuielile cu alimente, ceea ce a stârnit critici deoarece limitează tipul de gospodării care pot beneficia și tipurile de alimente de care se pot beneficia. poate fi cumpărat.

Guvernul a restrâns în mai o schemă mult mai amplă de reducere a sărăciei, cunoscută sub numele de „venitul cetățenilor”, în vigoare din 2019, despre care Meloni a susținut că permite oamenilor să fie leneși și să nu caute de lucru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite