INS: Producţia agricolă a înregistrat o creştere de 2,9% în anul 2014 faţă de 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţiile vegetală, animală şi serviciile agricole au înregistrat creşteri ale activităţii în decursul anului 2014, evoluţia ramurii agricole indicând un salt de 2,9% faţă de anul precedent, potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Din punct de vedere al structurii valorice a producţiei vegetale, în anul 2014, a crescut cu 2 puncte procentuale ponderea culturilor de legume şi pepeni faţă de 2013, în vreme ce categoria fructelor şi strugurilor a urcat cu 1,4 puncte procentuale. Ponderea culturilor de cereale şi plante de nutreţ a scăzut cu 2,1 puncte procentuale, respectiv cu 0,4 puncte procentuale. În schimb, ponderea culturilor de plante uleioase se menţine constantă.

În structura producţiei s-au produs modificări, în sensul scăderii ponderii producţiei vegetale (65,8%) şi creşterii ponderii producţiei animale (32,9%), în timp ce ponderea producţiei de servicii agricole a crescut (1,3%).

La nivelul structurii valorice a producţiei animale la principalele grupe de produse se consemnează o creştere cu 1,3 puncte procentuale a ponderii la oi şi capre, în timp ce în cazul bovinelor ponderea a crescut cu 0,6 puncte procentuale. La porci, ponderea a scăzut cu 1,8 puncte procentuale.

Per ansamblu, producţia ramurii agricole a înregistrat o evoluţie pozitivă (+2,9%), în anul 2014, comparativ cu anul precedent. În acest sens, producţiile vegetală, animală şi de servicii agricole au prezentat creşteri de 2,9%, 2,5%, respectiv de 24,3%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite