Îmbunătățiri la infrastructura feroviară pe ruta București-Craiova. Viteza trenului și durata călătoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că lucrările de modernizare a căii ferate între București și Craiova sunt în plină desfășurare și vor aduce schimbări semnificative în ceea ce privește timpul de călătorie și confortul pasagerilor.

Tren CFR în Gara de Nord, București FOTO Shutterstock
Tren CFR în Gara de Nord, București FOTO Shutterstock

Lucrările fac parte dintr-un proiect ambițios, finanțat din fonduri nerambursabile PNRR și sunt gestionate de Sucursalele Regionale CF București și Craiova.

Conform comunicatului de presă, emis de CFR SA, în prezent sunt în derulare 44 de contracte pentru lucrări de reparații de tip Quick Wins și de reînnoire a suprastructurii feroviare pe o lungime totală de 348,3 km de cale ferată.

Viteza va crește la 120 km/h

Scopul principal al acestor lucrări este creșterea vitezei maxime de circulație la 120 km/h, ceea ce va reduce semnificativ timpul de călătorie între cele două orașe.

Potrivit programului, contractele de tip Quick Wins au o durată de implementare de 24 de luni, în timp ce pentru lucrările de reînnoire aceasta este de 18 luni pentru un lot și de 36 de luni pentru două loturi. Acestea vizează, în special, întreținerea și modernizarea infrastructurii feroviare pentru a asigura un standard ridicat de siguranță și confort pentru călători.

„Valoarea totală a contractelor semnate în perioada decembrie 2022 - decembrie 2023 este de 1,2 miliarde lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri nerambursabile PNRR”, precizează compania feroviară.

Principalul beneficiu al acestor lucrări va fi reducerea semnificativă a timpului de călătorie între București și Craiova. Distanța dintre cele două orașe va putea fi parcursă pe calea ferată în doar două ore și 19 minute.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite