Biletele pentru ruta București Nord - Aeroport Henri Coandă, disponibile prin SMS: Cât costă

0
Publicat:

Pentru călătoria cu trenurile CFR Călători pe relații de pe ruta București Nord - Aeroport Henri Coandă și retur, suplimentar modalităților deja existente, se vor putea cumpăra titluri de călătorie și prin SMS, arată un comunicat al companiei feroviare de transport de persoane.

foto tren care intră în Gara de Nord
Biletele pentru ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă vor putea fi procurate prin SMS

Potrivit sursei citate, pe lângă modalitățile de achiziție a titlurilor de călătorie deja existente, precum casele de bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă, online, pe site sau prin intermediul aplicației „CFR Călători bilete online” sau aplicația „24Pay”, automate de vânzare a biletelor din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă și validatoarele contactless din tren ce permit validarea titlurilor metropolitane integrate și plata biletului cu card contactless sau alt dispozitiv înrolat cu cardul bancar sau orice casă de bilete cu emitere electronică și de la personalul din tren, se va adăuga o nouă posibilitate de achiziție și plată a biletelor dus-întors pe ruta București Nord - Aeroport Henri Coandă.

CFR Călători a integrat astfel și posibilitatea de a cumpăra titluri de călătorie prin SMS, înainte de urcarea în tren, la numărul 7458.

Cât costa un bilet prin SMS

Conform comunicatului de presă remis marți, achiziția prin SMS a unui titlu de călătorie se va face prin trimiterea unei litere la numărul 7458: se va trimite litera „B” pentru un bilet spre stația București Nord sau litera „O” pentru un bilet spre stația Aeroport Henri Coandă.

Tariful unui bilet, pe orice direcție este de 1,20 de euro + TVA, depinzând de operatorul de servicii de telefonie. Pentru clienții Vodafone și Digi, cota TVA este 0 la trimiterea de SMS, iar pentru clienții Orange și Telekom cota de TVA percepută este de 0,05 euro.

Prin transmiterea unui SMS se poate cumpăra titlul de călătorie pentru o singură persoană, (bilet întreg). În urma transmiterii SMS-ului, călătorul va primi un mesaj SMS cu un link, la accesarea căruia se va deschide codul QR pentru verificare.

La verificarea titlurilor de călătorie de către personalul feroviar, este obligatorie prezentarea mesajului SMS cu codul QR în vederea verificării titlului de călătorie SMS, a perioadei de valabilitate și a statusului (valabil sau expirat).

Recomandăm tuturor pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei, să se asigure că au bilet valid corespunzător rangului de tren și zonei kilometrice pentru evitarea taxării suplimentare în tren conform reglementărilor în vigoare”, transmite CFR Călători.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite