Horia Constantinescu, despre plângerea Blue Air: O să înţelegem care este dimensiunea abaterilor

0
0

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, susţine că nu îl sperie plângerea penală formulată împotriva sa de Blue Air şi îşi exprimă convingerea că ,,se va face lumină".

Blue Air a amânat din nou reluarea zborurilor, Foto: Arhivă Adevărul
Blue Air a amânat din nou reluarea zborurilor, Foto: Arhivă Adevărul

,,Am citit comunicatul celor de la Blue Air fără nicio încărcătură emoţională.(...) După ce au păcălit cu bună ştiinţă câteva sute de mii de pasageri, după ce nu au rambursat câteva zeci de milioane de euro, după ce n-au respectat niciuna dintre măsurile stabilite de către Autoritatea noastră, iată că singurul lucru pe care dovedesc că pot să-l facă este să arunce petarde cu fum pentru a distrage atenţia de la ceea ce cu adevărat au făcut.

Reciteam în presă, zilele trecute, încrengătura din spatele acestui operator economic şi faptul că nici astăzi probabil nu se ştie unde şi cum au ajuns banii ce ar fi trebuit să fie rambursaţi consumatorilor. Nu mă sperie această sesizare, cum nu m-au înspăimântat nici tentativele de a mă pune la punct. Sunt convins că se va face lumină şi abia atunci o să înţelegem care este dimensiunea abaterilor în raport cu consumatorii", declară Horia Constantinescu, în replică la un comunicat al companiei Blue Air Aviation SA, în care s-a menţionat faptul că afirmaţiile publice ale preşedintelui ANPC ar fi false, şi că Blue Air a formulat deja o plângere penală, înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Horia Constantinescu reiterează faptul că la începutul verii anunţa că cei de la Blue Air se pregătesc să iasă de pe piaţă şi să descarce activitatea către o altă companie şi că ,,astăzi, această companie are deja un nume şi confirmă faptul că parte dintre acţionari au legătură cu compania sancţionată".

,,Ori s-au nimerit lucrurile, ori acesta era adevărul încă de atunci. Mai mult decât atât, în materialele transmise de către noi structurilor de cercetare penală arătăm o anvergură mult mai mare decât ceea ce încearcă cu disperare să-mi aducă mie ca acuze", mai precizează preşedintele ANPC, informează Agerpres.

Miercuri, operatorul aerian Blue Air anunţa că a formulat o plângere penală împotriva preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, pe care îl acuză că ,,a urmărit producerea unor daune materiale extrem de mari" companiei, prin ,,afirmaţii false".

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite