Grupul Volkswagen reduce numărul de angajaţi, trecându-i pe cei în vârsta la un program redus

0
Publicat:

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto european, va extinde la lucrătorii mai în vârstă schema pentru cei care lucrează cu normă redusă şi va oferi pachete compensatorii, ca parte a programului de reducere a costurilor, conform unui comunicat intern consultat de DPA.

foto logo Volkswagen
Grupul Volkswagen reduce numărul de angajaţi

Pe lângă angajaţii născuţi în 1967, pentru care a fost făcută recent disponibilă schema part-time, termenul limită pentru alăturarea la schemă va fi aplicat şi la cei născuţi în 1965 şi 1966, pachete compensatorii fiind de asemenea oferite şi lucrătorilor mai tineri.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a confirmat pentru DPA informaţia.

În documentul intern, directorul de la Resurse Umane, Gunnar Kilian, a afirmat că va continua programul de restructurare în mod intensiv şi s-a ajuns la un acord cu Consiliul angajaţilor privind reducerea cu 20% a costurilor cu personalul administrativ până în 2026.

Aceste măsuri fac parte din planului de eficientizare prezentat anul trecut. Volkswagen a convenit punctele de bază cu Consiliul angajaţilor în decembrie, inclusiv evitarea concedierilor forţate. Compania nu a precizat câţi angajaţi vor pleca, spunând că problema o reprezintă costurile, nu forţa de muncă.

"Vedem un interes major pentru schema dedicată celor care lucrează cu normă redusă. Plăţile se situează la 85% din plata integrală şi permit angajaţilor să facă tranziţia la o pensionare decentă, în condiţiile în care grupul îşi reduce forţa de muncă într-un mod responsabil", a declarat Kilian.

De asemenea, în cursul anului anterior, producătorul auto german a eliminat circa 2.000 de locuri de muncă de la unitatea sa de software Cariad, aflată în dificultate, ca parte a unui plan de restructurare care va întârzia și mai mult noile arhitecturi software mult așteptate.

Consiliul de administrație a aprobat planul în cadrul unei ședințe de miercuri, urmând ca reducerile de personal să aibă loc din 2024 până la sfârșitul anului 2025, a precizat manager magazin, citând manageri de top din cadrul grupului.

În 2023, grupul Volkswagen a livrat pe plan global 9,24 milioane de vehicule, o expansiune de 12% faţă de 2022. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite