Greva de la metrou a perturbat întreg sistemul energetic al Capitalei. Angajaţii au oprit alimentarea fără să anunţe Dispeceratul energetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Greva de la metrou de vineri a perturbat întreg sistemul energetic al Capitalei, după ce angajaţii Metrorex au oprit alimentarea cu energie electrică, a declarat pentru Agerpres Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex.

Potrivit acestuia, în mai multe staţii a fost oprită alimentarea cu energie, dar nu de către furnizor, ci de către angajaţi ai metroului.

„Alimentarea este oprită în anumite staţii de metrou, iar zona Unirii este cea mai afectată. Getica 95 se delimitează de această acţiune. Noi am trimis energia în sistemul energetic naţional, iar acum suntem o victimă colaterală cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar", a susţinut Tudose, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, angajaţii metroului nu au anunţat pe nimeni, nici pe cei de la Dispeceratul energetic, astfel încât să fie luate măsuri pentru echilibrarea sistemului energetic, în condiţiile în care Metrorex consumă o cantitate mare de energie, de 25 de MW pe oră.

„Şi noi am fost sunaţi de cei de la distribuţie să ne întrebe ce se întâmplă, că este un haos, nu ştia nimeni. În acest moment este dezechilibrat tot sistemul de distribuţie al Bucureştiului", a subliniat reprezentantul companiei de energie.

Circulaţia trenurilor de metrou este blocată vineri dimineaţa de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite