Forbes: Expații și segmentul rezidențial de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea numărului de manageri străini din multinaționale nu a influențat semnificativ piaţa închirierilor de locuințe de lux. Managerii românii au compensat din plin.

Transformarea României într-un hub comercial pentru Europa Centrală și de Est a fost în permanenţă pusă în umbră de infrastructura deficitară. Ultima perioadă a determinat însă tot mai multe multinaţionale să vadă oraşul Bucureşti ca pe unul dintre sediile regionale, iar tendinţa se va accentua în următoarea perioadă, conform unui studiu recent al companiei de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC) România.

„România, cu poziţionarea sa geografică strategică, ar putea atrage o parte importantă a traficului de mărfuri venind din Asia către Europa Centrală şi de Est, dacă ar exista un regim fiscal şi legislativ adecvat", explică Peter de Ruiter, preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Olandeze şi partener în cadrul PwC România.

Tradusă în cifre, această oportunitate ar însemna adăugarea a 25 de miliarde de euro la Produsul Intern Brut până în 2025 și crearea a 150.000 de noi locuri de muncă, potrivit experților.

Află pe forbes.ro cine sunt expaţii care au ales segmentul rezidenţial de lux

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite