FMI a spus că evenimentele petrecute în lume au forțat economia globală să înceapă să creeze locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Fondului, Kristalina Georgieva, a subliniat importanța consolidării cooperării internaționale.

Kristalina Georgieva. Foto: Arhiva Adevărul
Kristalina Georgieva. Foto: Arhiva Adevărul

Crizele cauzate de pandemia de coronavirus și conflictul ruso-ucrainean au forțat economia globală să ia măsuri pentru crearea de locuri de muncă, a declarat miercuri Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), la Marrakech, agenției de presă Maghreb Arabe Presse.

Ea a inspectat pregătirile pentru reuniunea comună a FMI și a Băncii Mondiale (BM), care va avea loc în octombrie anul acesta la Marrakech.

Redresarea economiei globale după două șocuri legate de pandemia de coronavirus și conflictul ruso-ucrainean va fi în centrul discuțiilor la adunarea anuală a FMI și a Băncii Mondiale, programată în luna octombrie a acestui an la Marrakech. Situația cauzată de aceste șocuri a forțat economia globală să ia măsuri pentru a crea locuri de muncă”, a spus Georgieva.

În fața efectelor schimbărilor climatice, a nivelurilor ridicate de îndatorare în unele țări, a inteligenței artificiale care prezintă atât oportunități, cât și riscuri, lumea trebuie să se confrunte cu o serie de provocări”, a continuat ea. Directorul FMI a subliniat importanța consolidării cooperării internaționale. „Avem nevoie unul de altul mai mult ca niciodată”, a adăugat Georgieva, recunoscând fragmentarea din lume și existența a numeroase contradicții între țări.

Peste 15.000 de delegați sunt așteptați să participe la întâlnirea comună FMI-BM de la Marrakech, inclusiv miniștri ai economiei și finanțelor, guvernatorii băncilor centrale din țările membre, precum și reprezentanți ai societății civile, sectorului privat, mediul academic și mass-media internațională. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite