Darea în trafic a celui mai mare pasaj de pe Centura Capitalei se va face sâmbătă dimineață

0
Publicat:

Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Pasajul Olteniței va fi deschis circulației în weekend, Foto: Facebook Cristian Pistol
Pasajul Olteniței va fi deschis circulației în weekend, Foto: Facebook Cristian Pistol

Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai! Este un moment mult aşteptat de toţi cei care locuiesc în zonă, dar şi de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului'', a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat, tot pe Facebook, că antreprenorul italian s-a mobilizat bine în şantier, deşi a întâmpinat unele dificultăți, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina.

Lucrările la Pasajul Oltenița se apropie de final! Am verificat astăzi șantierul și am stabilit ca Pasajul să fie deschis sâmbătă (27 mai). Constructorul s-a mobilizat bine în șantier deși a întâmpinat unele dificultăți, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depășite însă și acum suntem siguri că putem da în circulație acest pasaj care va descongestiona traficul rutier în zona de Sud a Capitalei.”, a explicat Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, pasajul face legătura între București și Popești Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei.

Constructorul italian (Itinera SpA) a semnat contractul în anul 2019 și a avut la dispoziție 169,5 milioane de lei, fără TVA, asigurate prin POIM.

În acest moment, în vederea finalizării ultimelor lucrări necesare pentru darea în trafic a pasajului Olteniței - Popești-Leordeni, s-au instaurat restricții de circulație între orele 22:00 - 05:00 în zona pasajului, dinspre Centura București pe DN4, sensul de mers spre București, pentru așternerea asfaltului. Restricțiile vor fi și mâine seară, 24 mai, în același interval orar.”, informa, marți seară, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu.

Oficialul anunța șoferii că pot folosi următoarele rute de acces:

- DNCB – Str. Leordeni – DN4 – București

- DNCB – Șos. Berceni – București

Pasajul Olteniţei este al treilea din cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite