Cum arată nouă ordonanţă de urgenţă privind salarizarea: Câştiguri egale pentru aceleaşi posturi bugetare şi bani în plus în Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ordonanţa va stabili un mecanism de echilibrare, astfel încât pentru aceleaşi funcţii şi clasă să fie aceleaşi salarii în domeniul bugetar
Ordonanţa va stabili un mecanism de echilibrare, astfel încât pentru aceleaşi funcţii şi clasă să fie aceleaşi salarii în domeniul bugetar

Proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului discutat la nivelul Executivului şi care urmează să fie lansat în dezbatere publică prevede salarii egale pentru aceleaşi posturi bugetare, precum şi realizarea de corecţii la salarizarea din sistemul sanitar, potrivit unor surse guvernamentale, citate de către News.ro.

Astfel, în urma discuţiilor de la nivelul Guvernului, inclusiv la întâlnirea de ieri a premierului cu miniştrii Muncii şi Finanţelor, varianta pentru OUG privind salarizarea stabileşte un mecanism de corecţie a încadrării personalului bugetar, astfel ca pentru aceleaşi funcţii şi clasă să fie aceleaşi salarii în tot sistemul bugetar.

Mecanismul de corecţie va duce la creşteri pentru unii angajaţi din sistemul bugetar, în condiţiile în care la echilibrare se va opta pentru „maximum în plată în instituţiile din acelaşi domeniu“, potrivit aceloraşi surse.

De asemenea, suplimentar vor fi acordate noi fonduri bugetare, peste cele deja convenite pentru 2016, în sumă de 800 milioane de lei, pentru majorări determinate de corecţii ale salariilor din sistemul sanitar.

Conform acestora, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, este aşteptat şi marţi la Palatul Victoria, pentru noi discuţii pe proiectul OUG privind salarizarea.

În jurul orei 19.00, Pîslaru urmează să prezinte public, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, proiectul care va fi supus dezbaterii publice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite