Consumul populaţiei - alimente, mărfuri nealimentare şi carburanţi - a crescut cu aproape 5% în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scăderea preţurilor a umflat vânzările de alimente în luna iunie
Scăderea preţurilor a umflat vânzările de alimente în luna iunie

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele şase luni cu 4,8% ca serie brută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul avansului vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 11,5%, potrivit INS.

La afacerile totale a mai contribuit majorarea cu 5,8% a vânzărilor cu amănuntul de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate.

În schimb, vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşteri semnificative în iunie

În iunie, afacerile din comerţ au crescut cu 4,2% faţă de mai, serie brută, susţinute de avansul cu 11,7% a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Pe de altă parte, comerţul cu carburanţi s-a redus cu 1,8%.

Comparativ cu iunie anul trecut, volumul afacerilor a urcat cu 7,9%, serie brută, impulsionat de creşterile înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 22%, la cele de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate cu 1,3% şi la vânzările de produse nealimentare cu 1%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite