Concedieri masive la una dintre cele mai cunoscute burse pentru criptomonede. Mii de angajați vor fi dați afară

0
Publicat:

Bursa de criptomonede Binance concediază angajați ca răspuns la o anchetă în curs de desfășurare a Departamentului de Justiție, care probabil se va încheia cu un decret de consimțământ sau un acord, potrivit unei surse familiarizare cu planurile companiei, scrie CNBC.

Telefon pe care este deschisă aplicația Binance, deasupra unui ecran cu grafice bursiere
Binance face concedieri masive. Foto Shutterstock

Reducerile vor elimina 1.500 până la 3.000 din forța de muncă globală a Binance, a declarat sursa citată pentru CNBC, precizând că aceste concedieri vor avea loc până la sfârșitul anului. Wall Street Journal a raportat vineri că 1.000 de angajați au fost deja disponibilizați, iar aceste disponibilizări fac parte din totalul planificat. 

Ancheta Departamentului de Justiție (DOJ) va remodela probabil compania în mod fundamental, a declarat sursa. Dacă Binance optează pentru soluționarea acuzațiilor DOJ, ar putea duce la o plată de mai multe miliarde de dolari.

Reuters a scris de altfel că procurorii federali au cântărit încălcările împotriva spălării banilor și acuzațiile de evaziune , acuzații care ar îngreuna ca Binance sau fondatorul Changpeng Zhao să continue să obțină licențe de funcționare.

Un purtător de cuvânt al Binance a contestat faptul că reducerile ar afecta 3.000 de angajați, spunând că numărul de ultimă generație este „pur și simplu nu corect”.

Purtătorul de cuvânt a spus: „Pe măsură ce ne pregătim pentru următorul ciclu major, a devenit clar că trebuie să ne concentrăm pe densitatea talentelor în cadrul organizației pentru a ne asigura că rămânem agile și dinamici. Acesta nu este un caz de corectare, ci mai degrabă de reevaluare dacă avem talentul și expertiza potrivite în roluri critice.”

Binance s-a confruntat cu provocări de reglementare semnificative în ultimele luni, culminând cu procese din partea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse și Commodity Futures Trading Commission pentru presupusa manipulare greșită a activelor clienților și operarea unei burse ilegale, neînregistrate în S.U.A.

Compania a înregistrat, de asemenea, o serie de plecări cheie ale directorilor executivi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite