Compania de asigurări Grawe România intră pe pieţele RCA şi CASCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grawe România Asigurare SA este subsidiara grupului austriac Grawe
Grawe România Asigurare SA este subsidiara grupului austriac Grawe

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă, într-un comunictat, că a aprobat cererea societăţii Grawe România Asigurare SA de autorizare în vederea practicării asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA), precum şi a asigurărilor de vehicule terestre, exclusiv material feroviar rulant (CASCO).

Grawe devine astfel a noua societate autorizată să subscrie poliţe RCA alături de Allianz-Ţiriac, Asirom, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig şi Uniqa, „contribuind la consolidarea unui mediu concurenţial sănătos pe această piaţă, în beneficiul consumatorilor“, se arată în comunicatul ASF.

Ce riscuri mai acoperă Grawe România

Prezentă pe piaţa asigurărilor de 15 ani, Grawe România Asigurare SA este subsidiara locală a grupului austriac Grawe.

Cea mai mare parte a businessului este susţinută de asigurările de viaţă, însă societatea are în portofoliu şi asigurări de proprietăţi şi bunuri, asigurări de sănătate şi de accident.

Din 2010 vinde şi asigurări obligatorii pentru locuinţe în calitate de acţionar al PAID.

Grupul austriac Grawe operează pe 13 pieţe din Europa Centrală şi de Est, are circa 4.600 de angajaţi, iar anul trecut a înregistrat venituri totale din prime în valoare de 522,5 milioane de euro.


În piaţa asigurărilor auto e haos

Transportatorii vor să protesteze din cauza preţurilor mari pentru poliţele de răspundere civilă auto (RCA), în timp ce asigurătorii arată că daunele au ajuns la maximul istoric, apoi service-urile acuză că asigurătorii recurg la tot felul de tertipuri pentru a nu plăti în termenul legal de zece zile şi în tot acest circuit consumatorii sunt cei care suferă.

În acest moment, Astra Asigurări este în procedură de lichidare, iar pentru Carpatica Asig a fost cerut falimentul de către ASF, în vreme ce Euroins şi City Insurance se află în procedură de redresare.

Concomitent, Asirom are probleme cu service-urile, în vreme ce ABC Asigurări s-a retras de pe piaţă anul trecut.

Scumpirea RCA înfurie transportatorii

Principala problemă o constituie creşterea constantă a preţurilor la poliţele RCA din ultimii ani. Transportatorii profesionişti acuză triplarea preţului, companiile din domeniu aducând drept exemple tarife de 20.000-25.000 de lei.

Transportatorii au avertizat de mai multe ori autorităţile în această privinţă, iar recent au demarat mişcări de protest.

De altfel, transportatorii au anunţat un protest naţional în data de 15 septembrie.

Patronatele din transporturi afirmă că „preţul corect“ ar trebui să fie 1.300 de lei pe an în cazul unui taxi nou şi de 1.200 de euro, respectiv circa 5.400 de lei, pentru un camion.

În România se găsesc 60.000 de taxiuri şi 136.000 de autovehicule de transport marfă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite