Grawe România va intra în acest an pe piaţa asigurărilor auto - CASCO, RCA şi CMR. Ce sunt asigurările de tip CMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grawe România va intra în acest an pe piaţa asigurărilor auto, potrivit strategiei generale stabilite la nivelul grupului austriac Grawe de a include asigurările auto în portofoliul companiilor membre.

În decembrie, Grawe România Asigurare a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară dosarele de autorizare pe două clase de asigurare: clasa 3 - Asigurări de mijloace de transport terestru altele decât cele feroviare (CASCO) şi clasa 10 - Asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA + CMR).

Preţurile vor fi „corect dimensionate“

„Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom rămâne un asigurător cu preţuri corect dimensionate în funcţie de acoperire şi nu vom aplica o strategie de creştere rapidă a cotei de piaţă - dorim o creştere organică, sănătoasă şi profitabilă.
Cred că se poate face profit din orice linie de business, cu condiţia să fie bine gestionată. Politica noastră pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business - viaţă, proprietăţi şi auto“, a declarat într-un comunicat preşedintele Directoratului Grawe, Paul Swoboda.

„Procesul de autorizare va dura câteva luni, deoarece, după autorizarea pe clasa 10, există încă o etapă obligatorie, de solicitare a autorizării pe Norma RCA.

Vânzări directe, dar şi prin brokeri

După finalizarea întregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distribuţie a acestor noi produse va îngloba canalele de vânzare directă, parteneriatele speciale cu brokeri selectaţi şi utilizarea portofoliului de clienţi existent“, arată compania.

Grupul austriac Grawe, prezent pe piaţa românească de 15 ani, a raportat la 30 septembrie 2015 pe piaţa locală prime brute subscrise de 34,6 milioane de lei şi un profit net de 2,4 milioane de lei, la active de aproape 380 de milioane de lei.

Pe sectorul asigurărilor auto, Grawe este prezent pe pieţele din Austria, Slovenia, Croaţia, Bosnia, Ucraina şi Republica Moldova.


Ce este o asigurare de tip CMR?

Poliţa CMR este asigurarea de răspundere a transportatorului pentru marfă transportată în calitate de cărăuş.

Acest tip de poliţă de asigurare este încheiată în mod obişnuit de companiile care au că domeniu de activitate transporturile în ţară sau în străinătate.

Transportatorul încheie o poliţă CMR fie că este vorba despre un vehicul proprietate personală, închiriat sau în gestiune.

Asigurarea CMR se încheie pe perioada unuia sau mai multor transporturi, pe o călătorie sau pentru un anumit interval de timp, de cele mai multe ori corespunzător unui calendar al unor transporturi realizate.

Poliţa CMR acoperă riscurile din momentul primirii mărfurilor până când acestea sunt predate destinatarului. Deteriorarea mărfurilor înainte de încărcare sau după descărcarea lor nu este prevăzută în contract (în aceste cazuri compania de asigurări nu oferă despăgubiri).

În ceea ce priveşte furtul, acest risc este specificat sub forma unei clauze suplimentare. În funcţie de societatea de asigurări la care este încheiată poliţa, furtul poate fi acoperit integral, parţial sau doar cel prin efracţie.

Asigurarea CMR NU acoperă următoarele tipuri de riscuri: producerea de pagube indirecte, scăderea preţurilor mărfurilor pe perioada în care sunt transportate, pagube care apar în caz de desfăşurare a unui război sau acţiuni precum tulburări civile sau costuri impuse de transformarea ori îmbunătăţirea mărfurilor care sunt transportate.

În acelaşi timp, pentru orice pagubă produsă mărfurilor care nu este specificată în contractul de asigurare compania de asigurări are dreptul să refuze acordarea de despăgubiri.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite