Coca-Cola ameninţă că va da în judecată o firmă din Columbia care produce berea Coca-Pola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Coca Cola
Foto: Facebook Coca Cola

Multinaţionala Coca-Cola ameninţă că va înainta acţiuni legale în justiţie împotriva unei mici afaceri din Columbia care produce berea Coca Pola, informează Le Figaro.

Potivit sursei citate, echipa juridică a Coca-Cola a trimis administratorilor afacerii din Columbia o notificare prin care li se solicită să schimbe imediat numele băuturii pe care o produc.

Fabrica Coca Nasa din Columbia are doar 20 de angajaţi şi produce alimente, leacuri tradiţionale, băuturi şi alte articole din frunze de coca. 

Reprezentanţii fabricii susţin că numele băuturii provine de la cuvântul „pola”, care înseamnă bere în Columbia, iar „coca” este prescurtarea numelui pe care îl are planta care serveşte drept materie primă şi care este, de asemenea, folosită pentru producerea cocainei.

Printr-o scrisoare, Coca-Cola a cerut companiei, care este condusă de membri ai comunităţii indigene Nasa, să „renunţe definitiv de la utilizarea numelui Coca Pola sau a oricărui termen similar care ar putea fi confundat cu mărcile comerciale" deţinute de multinaţională, avertizând în acelaşi timp că folosirea numelui ar putea încălca şi legile din Columbia.

Un reprezentant legal al fabricii columbiene Coca Nasa spune, însă, că nu este prima dată când Coca-Cola ameninţă cu acţiuni în justiţie. „Vom rezista", a spus acesta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite