Cântăreaţa Taylor Swift, dată în judecată pentru versurile piesei „Shake It Off”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Cântăreaţa pop americană Taylor Swift a fost dată în judecată sub acuzaţia că a furat versurile piesei „Shake It Off” de la o piesă a grupului 3LW. Ea va trebui să se prezinte în faţa unui juriu pentru a-şi susţine nevinovăţia.

Un judecător a refuzat cererea lui Swift de a respinge cazul, motivând că un juriu va decide dacă piesa ei de succes din 2014 a copiat melodia „Playas Gon' Play”, lansată în 2001 de 3LW. Ambele melodii cuprind variaţii ale versurilor „players gonna play" şi „haters gonna hate".

   

Judecătorul respinsese anterior cazul, spunând că versurile sunt „prea banale” pentru a intra sub incidenţa drepturilor de autor. În decizia iniţială, judecătorul Michael W Fitzgerald a semnalat alte 13 cântece care cuprinde versuri similare, inclusiv „Playa Hater” al lui Notorious B.I.G. şi „Dreams” al grupului Fleetwood Mac.

Totuşi, compozitorii Sean Hall (care a mai colaborat cu Justin Bieber şi Maroon 5) şi Nathan Butler (care a mai lucrat cu Backstreet Boys şi Luther Vandross) au făcut apel la această hotărâre şi o curte federală de apel a schimbat decizia.

Astfel, cazul a revenit la judecătorul Fitzgerald. Swift a cerut o judecată preliminară, o decizie imediată că ea nu a încălcat drepturile de autor, însă joi acesta a refuzat.

„Playas Gon' Play” nu a fost un mare succes pentru 3LW. Pentru Swift, „Shake It Off” este cel mai bine vândut single din carieră, clasat şi pe primul loc în topul american Billboard Hot 100.

O dată pentru începerea procesului urmează să fie anunţată.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite