CNPP: Pensiile vor ajunge la beneficiari, deși angajații instituției sunt în grevă

0
Publicat:

Plata pensiilor nu este pusă în pericol, deşi salariaţii caselor teritoriale de pensii sunt în grevă generală, iar plata acestor drepturi urmează să înceapă pe 4 decembrie, informează conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice.

foto tichet de pensie
Pensiile nu vor fi afectate de greva angajaților CNPP

„Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum şi zilele libere de 2 şi 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor şi a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie. Cu sprijinul factorilor poştali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate”, se menţionează într-un comunicat al CNPP.

Reprezentanţii Casei de Pensii au menţionat că ziua de plată este 12 decembrie pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare.

„În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaţilor din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituţii continuă, iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”, se mai precizează în comunicat. 

Aceste declarații vin ca răspuns la speculațile conform cărora pensionarii și copii care încasează alocații și-ar putea încasa veniturile cu întârziere în luna decembrie din cauza grevei funcționarilor Caselor Teritoriale de Pensii.

Funcționarii din casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și inspectoratele teritoriale de muncă protestează de câteva săptămâni, iar de luni, 27 noiembrie 2023, salariații afiliați la Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii au declanșat greva generală până la rezolvarea revendicărilor lor.

Ca urmare a acestor greve, ghișeele nu vor mai fi deschise pentru public.

Angajații Caselor Teritoriale de Pensii sunt în grevă deoarece vor salarii similare cu cele pe care le încasează funcționarii din aparatul central, fie de la Casa de Sănătate ori de la Finanțe, care au venituri lunare cu cel puțin 2.000 de lei mai mari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite