Plata pensiilor și alocațiilor, o necunoscută înainte de sărbători. Milioane de români sunt afectați direct

0
Publicat:

Pensionarii din România și-ar putea primi cu întârziere banii în luna decembrie, dar totul depinde de greva funcționarilor de la Casele teritoriale de Pensii.

Funcționarii au ieșit în stradă să protesteze pentru salariile mici FOTO: Adevărul
Funcționarii au ieșit în stradă să protesteze pentru salariile mici FOTO: Adevărul

Funcționarii din casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și inspectoratele teritoriale de muncă protestează de câteva săptămâni, iar de luni, 27 noiembrie 2023, salariații afiliați la Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii au declanșat greva generală până la rezolvarea revendicărilor lor.

Prin urmare, ghișeele nu vor fi deschise pentru public.

Angajații vor salarii similare cu cele ale funcționarilor din aparatul central, de la Casa de Sănătate ori de la Finanțe, care au venituri lunare cu 2.000 de lei mai mari.

În plus, angajații caselor de pensii din București și Ilfov reclamă și lipsa personalului, fapt pentru care funcționarii muncesc în plus fără să fie plătiți. Ei mai spun că salariile nu au mai crescut de șapte ani.

Protestează și funcționarii înscriși în sindicate afiliate altor federații, care nu au parcurs încă procedura completă până la declanșarea grevei generale. 

Protestul funcționarilor din casele de pensii pune în pericol plata pensiilor de sărbători, dar și a alocațiilor.

În perioada următoare este posibil ca grevele de avertisment și cele generale se vor extinde și la Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă și Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara.

Miercuri, 29 noiembrie, sunt programate consultări cu ministrul Muncii iar greviștii speră să obțină răspunsurile solicitate, pentru a nu fi nevoiți să-i amâne pe termen nedeterminat pe cei care beneficiază de serviciilor lor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite