Ciucă, la semnarea convențiilor de garantare pentru IMM INVEST PLUS: Vom sprijini în continuare mediul de afaceri

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, cu ocazia semnării convențiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVESTI PLUS, că investițiile sunt singura soluție în situație de criză.

FOTO: GOV.RO
FOTO: GOV.RO

„Mă bucur foarte mult și îi felicit pe semnatarii acestor acorduri. Este un eveniment cât se poate onest între Guvern, între mediul de afaceri și între bănci. Practic, nu dorim altceva decât să asigurăm în continuare antreprenorii din România că la nivelul guvernului, la nivelul celorlalte instituții ale statului și la nivel bancar căutăm soluții astfel încât să putem sprijini mediul de afaceri și să reușim ca prin măsurile pe care le luăm împreună, prin dialogul pe care îl avem împreună cu mediul de afaceri să asigurăm menținerea unei dinamici corespunzătoare economiei românești” , a precizat Nicolae Ciucă la ceremonia de semnare a convențiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS, în anul 2022.

Premierul a precizat că guvernul va continua să sprijine mediul de afaceri prin toate resursele financiare pe care le are la dispoziție de la bugetul de stat sau prin fonduri europene.

”În situații de criză există o singură soluție, investiții și iar investiții. Ca atare, prin tot ceea ce am întreprins și vom întreprinde vom continua să susținem mediul de afaceri și vom folosi toate resursele financiare pe care le avem la dispoziție, atât de la bugetul de stat cât și cele din fondurile europene. Trebuie să depășim această situație, nu o putem face decât împreună” , a precizat premierul.

De asemenea, acesta a precizat că în urma Convenției pentru Dezvoltarea României s-au identificat soluții care vizează întreg spectrul activităților economico-sociale, astfel încât România să poată depăși această perioadă. 

„Nu cu mult timp în umă am încheiat o întâlnire cu Convenţia pentru Dezvoltarea României. A fost o activitate cât se poate de deschisă, astfel încât să putem să identificăm soluții împreună, soluții care vizează întreg spectrul activităților economico-sociale și am garanția că prin aceste demersuri putem să rămânem la fel de solidari și să găsim soluțiile care să ne sprijine să depășim cât mai ușor perioada complicată prin care trecem astăzi” , susține Nicolae Ciucă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite