Ciucă: Guvernul ia măsuri corecte, veniturile bugetului general sunt mai mari cu 22%

0
0

Premierul României susține într-o postare pe Facebook că veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere cu 9,6%.

FMI a îmbunătățit prognoza de creștere economică a României FOTO: GOV.RO
FMI a îmbunătățit prognoza de creștere economică a României FOTO: GOV.RO

„Guvernul ia măsuri corecte și responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuția bugetară pe primele 8 luni: Veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde de lei”, arată Nicolae Ciucă pe Facebook.

Premierul a precizat că Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit pozitiv, luni, prognoza de creștere economică a României din acest an, la 4,8%.  

De asemenea, Nicolae Ciucă susține că obiectivul guvernului este că toate cifrele să se reflecte în creșterea nivelului de trai și în modernizarea domeniilor esențiale.

„Ieri, Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică pentru România din acest an, la 4,8%. Obiectivul nostru constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creșterea nivelului de trai și în modernizarea domeniilor esențiale, pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă”, susține premierul României.

Câciu, după prognoza FMI: O confirmare a abordării corecte a Guvernului

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit semnificativ în sus estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 2,2% cât estima în primăvară, până la 4,8%.

Am pornit de la o prognoză de 2,2% în primăvară când raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectivă rezervată asupra creșterii economice, pe fondul contextului internațional și al apropierii de conflictul armat de la granița noastră. Și iată, astăzi, suntem la 4,8% prognoză, iar cele peste două puncte procentuale rectificare pozitivă a prognozei de creștere economică reprezintă o confirmare a abordării corecte pe care Guvernul o are în raport cu situația de la nivelul întregii Uniuni Europene. Semnalele bune din partea partenerilor externi sunt validãri ale deciziilor de politică fiscal-bugetară și financiară pe care le luăm de la preluarea mandatului. Traversăm o perioadă de criză și incertitudine, suntem stat membru, ne aliniem Europei, ne raportăm la regiune și urmărim evoluțiile externe, dar asigurarea stabilității economice se face de aici, de la București și vom continua să facem acest lucru. Reformele cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt în termenele stabilite și vor contribui semnificativ la misiunea pe care o avem, la fel și măsurile de sustenabilitate fiscală, alături de managementul investițiilor publice și consolidarea bugetară”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite