Ce taxe turistice se percep în marile orașe din Europa. Atena bate recordurile

0
Publicat:

Un număr tot mai mare de orașe din Europa impun sau măresc costul taxelor turistice pentru vizitatori, la un nivel mai mare decât cele propuse în toamna anului trecut.

Veneţia
Un număr tot mai mare de orașe din Europa impun sau măresc costul taxelor turistice

Mulți spun că acestea previn daunele cauzate de turismul excesiv, precum și că finanțează infrastructura și afacerile locale, scrie Sky News publicând o listă cu taxele turistice pentru cele mai populare locuri din Europa.

Veneția

Turiștii care vizitează Veneția pentru o zi vor trebui să plătească o taxă de intrare de 5 euro pentru a intra în oraș între orele 8.30 și 16.00.

Între timp, cei care înnoptează în Veneția trebuie să plătească o taxă cuprinsă între 1 și 5 euro în cadrul prețului de cazare pentru primele cinci nopți consecutive.

Barcelona

Persoanele care vizitează orașul spaniol trebuie să plătească acum 3,25 euro dacă se cazează la o unitate de cazare oficială, în creștere de la 2,75 euro.

Manchester

Vizitatorii trebuie să plătească 1 lire sterlină pe cameră, pe noapte, în 73 de hoteluri.

Sistemul, care a strâns peste 2 milioane de lire sterline în decurs de un an, este destinat îmbunătățirii pentru a atrage mai mulți turiști.

Lisabona

Turiștii trebuie să plătească 2 euro de persoană pentru fiecare noapte de cazare, deși această taxă se aplică doar pentru maximum șapte nopți.

Atena

Guvernul grec a introdus o taxă de rezistență la criza climatică pentru a le cere turiștilor între 0,50 și 10 euro pe cameră, pe noapte.

Suma depinde de categoria hotelului și de perioada anului.

Dubrovnik

Vizitatorii orașului croat trebuie să plătească 2,65 euro de persoană, pe noapte, în perioada aprilie-septembrie.

Cu toate acestea, taxa a fost redusă temporar la 1,86 euro pentru restul acestui an.

Paris

Se percep sume diferite în funcție de tipul de cazare.

Cea mai scumpă taxă este de 14,95 euro pentru un sejur în palate și de 0,65 euro în campingurile de una sau două stele, pe persoană, pe noapte.

Cei care se cazează într-un hotel obișnuit de patru stele sunt taxați cu aproximativ 8 euro.

Budapesta

Cei care se cazează în capitala Ungariei plătesc o taxă suplimentară de 4% în fiecare noapte, care se calculează în funcție de prețul camerei.

Berlin

Turiștii din Berlin trebuie să plătească 5% din prețul camerei, fără TVA și taxe de serviciu.

Praga

Taxa de turism a crescut aici de la 0,82 la 1,97 euro pe zi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite