Ce primă de Paște vor primi angajații Dacia, deși producția este oprită până pe 18 aprilie

0
Publicat:

Angajații Dacia vor primi o primă de Paște considerabilă, deși producția va fi oprită temporar din cauza crizei semiconductorilor, iar salariile vor fi plătite parțial.

Fabrica de mașini Dacia
Producția Dacia va fi oprită temporar la Mioveni

Oprirea producției este cauzată de criza semiconductorilor, uzina urmând să rămână închisă până pe 18 aprilie.

Aceasta este prima întrerupere a activității din acest an, potrivit Digi24. Vor fi și probleme cu livrările în perioada următoare, pentru că zilnic pe poarta fabricii ies aproximativ 1.400 de mașini.

Reprezentanții uzinei de la Mioveni au anunțat că, în această perioadă, vor fi realizate doar activități de mentenanță, iar angajații care rămân acasă vor primi 85% din salarii, dar și tichete de masă.

De asemenea, Dacia Mioveni a anunțat că le va oferi angajaților și o primă de Paște, în valoare de 1.750 de lei. Situația nu este nouă la fabrica de la Mioveni, producția fiind oprită de mai multe ori din această cauză încă din pandemie.

În perioada pandemiei de SARS-CoV-2, activitatea la uzina Dacia a mai fost întreruptă de câteva ori din cauza crizei componentelor electronice, criză ce afectează de peste trei ani mai mulți producători importanți din industria auto de pe glob.

Producție cu 10% mai mare decât în primele două luni ale anului trecut

Conform datelor furnizate de către reprezentanții ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România), în primele două luni ale acestui ani, în țara noastră au fost produse 87.328 de autoturisme, ceea ce reprezintă o creștere de 10,14% faţă de perioada similară a anului trecut.

Dintre acestea, 57.676 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 29.652 unități au fost produse de uzina Ford Otosan de la Craiova.

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut, în martie a.c., cu 11.12% comparativ cu perioada similară a anului 2022, ajungând la un volum de 12.251 unități, conform datelor publicate, recent de către Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Conform reprezentanților ACAROM, în primele trei luni din 2023, înmatriculările de autoturisme noi în țara noastră au atins volumul de 36.966 unități, ceea ce reprezintă o creștere de 27,56% față de perioada similară a anului trecut, respectiv 29.978 unități.

Totodată, în primele trei luni din 2023, înmatriculările de autoturisme second hand înmatriculate pentru prima oară în țara noastră au atins un volum de 76.577 unități, ceea ce reprezintă o scădere de 4,5% față de perioada similară a anului trecut, respectiv 80.209 unități.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite