Activitatea la uzina Dacia, întreruptă câteva zile. Care este motivul

0
Publicat:

În perioada 13-18 aprilie, Uzina Vehicule Dacia și Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia de la Mioveni își vor întrerupe activitatea.

Uzina Dacia de la Mioveni FOTO Renault România
Uzina Dacia de la Mioveni FOTO Renault România

Conform unei note informative transmise de către conducerea Dacia, întreruperea activități în perioada 13-18 aprilie este cauzată de criza componentelor electronice. Personalul care va rămâne la domiciliu va fi plătit cu 85% din salariu și tichete de masă.

”Uzina Vehicule Dacia își va întrerupe activitatea în perioada menționată. În mod excepțional și punctual vor fi programate activități de mentenanță, piese schimb și CKD, proiecte, activități specifice 5 S. Activitatea la Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia va fi de asemenea întreruptă, cu excepția unor activități în domeniul proiectelor, inventariere, mentenanță. Activitatea se va relua începând cu data de 19 aprilie, în 3 echipe”, spun reprezentanții Dacia.

În perioada pandemiei de SARS-CoV-2, activitatea la uzina Dacia a mai fost întreruptă de câteva ori din cauza crizei componentelor electronice, criză ce afectează de peste trei ani mai mulți producători importanți din industria auto de pe glob.

Conform datelor furnizate de către reprezentanții ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România), în primele două luni ale acestui ani, în țara noastră au fost produse 87.328 de autoturisme, ceea ce reprezintă o creștere de 10,14% faţă de perioada similară a anului trecut.

Dintre acestea, 57.676 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 29.652 unități au fost produse de uzina Ford Otosan de la Craiova.

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut, în martie a.c., cu 11.12% comparativ cu perioada similară a anului 2022, ajungând la un volum de 12.251 unități, conform datelor publicate, recent de către Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Conform reprezentanților ACAROM, în primele trei luni din 2023, înmatriculările de autoturisme noi în țara noastră au atins volumul de 36.966 unități, ceea ce reprezintă o creștere de 27,56% față de perioada similară a anului trecut, respectiv 29.978 unități.

Totodată, în primele trei luni din 2023, înmatriculările de autoturisme second hand înmatriculate pentru prima oară în țara noastră au atins un volum de 76.577 unități, ceea ce reprezintă o scădere de 4,5% față de perioada similară a anului trecut, respectiv 80.209 unități.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite