Ce măsuri mai pregăteşte Eugen Teodorovici: Un proiect pentru firmele cu capital negativ şi două modificări la Codul fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat miercuri că pregăteşte noi măsuri, una dintre acestea vizând firmele cu capital negativ, iar alte două vizând modificarea Codului fiscal şi de procedură fiscală.

„Urmează o măsură. Vă dau un exemplu pe zona de capital negativ în rândul companiilor din România. Sunt peste 35 miliarde lei în această zonă. A fost o discuţie intensă şi cu colegii din Banca Naţională în Comitetul pentru supraveghere macroprudenţială. Va fi un act normativ separat cu două posibile scenarii. Un termen, poate final, 2020, până la care aceste companii cu capital negativ trebuie să decidă într-un sens sau altul, adică fie retrag din acele companii sumele de bani respective împrumutate firmei, fie îşi cresc capitalul social”, a declarat Teodorovici, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul Finanţelor a precizat că va posta, diseară sau mâine dimineaţă, şi un set de propuneri de modificare a Codului Fiscal şi a celui de procedură fiscală.

„O să postăm un set de propuneri de modificare atât pentru Codul Fiscal, cât şi pentru cel de procedură fiscală. Sunt modificări propuse de mediul de afaceri. Se vor regăsi în 2 proiecte acte normative pentru ca până la final de august să le putem adopta”, a precizat acesta. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite