Cât a ajuns să coste un kilogram de pui de țară: prețul este uriaș

0
Publicat:

Românii care doresc să mănânce pui crescuți la țară trebuie să plătească mai mult. Costurile sunt influențate și de prețul furajelor.

Găini crescute în aer liber
Găini crescute în aer liber

Pentru un kilogram de pui de ţară, crescătorii cer în jur de 27 lei. Greutatea unui pui ajuns la maturitate şi pregătit pentru sacrificare este cuprinsă între 2,5 - 3 kg. Astfel, cei care îşi doresc să se bucure de gustul autentic al cărnii de pui de ţară trebuie să scoată din buzunar între 67.5 lei şi 81 lei.

Dacă vorbim de carnea de găina sau cocoş, crescătorii cer cu 3 lei în plus pe kilogram. Cu toate acestea, cea mai scumpă carne provenită de la păsări crescute la ţară este cea de curcan.

Preţul unui kilogram de carne de curcan de ţară este 35 lei. Având în vedere că un curcan cântăreşte înainte de sacrificare între 8 şi 10 kilograme, preţul total pe care cumpărătorii îl scot din buzunar este cuprins între 280 şi 350 lei.

Costul unui kilogram de pui de ţară este influenţat şi de costul actual al furajelor, care a crescut foarte mult în ultimul an, conform Antena 3 CNN.

Carnea provenită de la găini crescute la ţară este la mare căutare datorită conţinutului ridicat de proteine şi aminoacizi, dar şi a gustului sau autentic.

Avantajul ouălor de ţară rămâne însă gustul, iar fermierii consultaţi de Huffington Post afirmă că hrana variată de care au parte găinile de ţară, dar şi faptul că sunt libere să alerge, cresc la soare şi aer, şi nu li se administrează cocktailuri de substanţe pentru a le face să crească mai repede contribuie la gustul delicios, uşor de identificat al ouălor de ţară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite