Diferența dintre ouăle „vesele” și cele provenite de la găini crescute în hale

0
Publicat:

Potrivit specialiștilor, în momentul actual există patru tipuri de ouă pe piață, dar cel mai cunoscut este cel al găinii crescute la țară.

Ouăle de țară sunt cele mai bune
Ouăle de țară sunt cele mai bune

Pe piața liberă, românii pot cumpăra patru tipuri de ouă. Acestea sunt ouăle organice, cele de la găini crescute liber, la țară în special, ouă de la păsări crescute în hale, la sol și cele de la fermele avicole cu baterii.

Cele mai cunoscute sunt ouăle de țară, cunoscute și sub numele de ouă ”vesele”, despre care se spune că sunt mai puțin calorice și care conțin doar 9% grăsimi.

În schimb, cele care provin de la ferme au o încărcătură în proteină mare.

”La țară, găinile își fac singure programul - când caută insecte în iarbă și viermișori în pământ, când fac băi în praf, când beau apă și când dorm sub copaci. În cazul celor crescute în hale închise, când se închide becul, tot păsăretul dă automat stingerea! Iată de ce, în primul caz, găinile sunt numite "vesele" sau "fericite"… Li se respectă ritmul biologic, așadar sunt mai productive, iar contactul cu mediul le asigura o rezistență sporită la boli”, potrivit stirileprotv.ro.

Se spune că limita optimă pentru o dietă echilibrată este de 5-6 ouă pe săptămână.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite