Când vor fi livrate tramvaiele turcești Bozankaya în România: anunțul făcut după cutremur

0
Publicat:

Bozankaya, producătorul turc de mijloace de transport ecologice, va continua producerea şi livrarea tramvaielor sale în toate regiunile, inclusiv către municipalităţile din România, în pofida seismelor din provincia Kahramanmaraş care au provocat distrugeri pe scară largă şi au afectat aproximativ 10 oraşe.

Tramvaiele turcești Bozankaya, Foto: Bozankaya
Tramvaiele turcești Bozankaya, Foto: Bozankaya

Potrivit reprezentanților companiei din Turcia, în data de 14 februarie a ajuns în Timişoara cel de-al 16-lea tramvai Bozankaya, urmând ca ultimele trei, parte a unui lot de 16, să ajungă în Iaşi. Acestea vor fi livrate corespunzător la datele programate.

Facilităţile de producţie nu au fost afectate de cutremurul din Turcia

Întrucât unitatea de producţie a companiei Bozankaya se află în Ankara, facilităţile de producţie nu au fost afectate. După cutremur, mai multe ţări şi-au trimis echipele de căutare şi salvare către zonele afectate, inclusiv autorităţile din România. Faptul că românii ne sunt alături ne bucură nespus şi preţuim curajul şi implicarea de care au dat dovadă în ultimele zile”, a declarat Aytunç Günay, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Bozankaya.

Indiferent de condiții, Bozankaya continuă producția, muncește din greu pentru a nu întârzia livrarea tramvaielor și pentru a menține satisfacția tuturor clienților la cel mai înalt nivel. Siguranța și confortul călătorilor rămân o prioritate pentru noi, iar viziunea pe care o împărtășim este că viitorul mobilității, în contextul schimbărilor climatice la care asistăm, se bazează pe găsirea unor tehnologii inovative care nu sunt dăunătoare mediului și care îmbunătățesc viața cetățenilor”, a adăugat Aytunç Günay.

Sursa citată menționează că la Timişoara urmează să sosească, până la finalul acestui an, încă cinci astfel de tramvaie, conform contractului.

Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune.

Toate costă aproape 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional. Restul sumei va fi acoperită de municipalitate prin credit.

Conform datelor publicate de Bozankaya, tramvaiele care vor ajunge la Iași vor avea o lungime de 30 de metri, cu 5 module şi o capacitate de aproximativ 270 de pasageri. Aceste tramvaie, care vor avea o viteză maximă de 70 km/h, vor oferi un confort deosebit la îmbarcarea și îmbarcarea pasagerilor datorită designului lor 100% cu podea joasă.

Prin acest proiect, Bozankaya va furniza aproximativ 30 de milioane de euro flux de valută străină către Turcia. Iașul a fost a doua licitație câștigată în România după Timișoara. Licitațiile pentru 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze oferite de Bozankaya în București sunt așteptate să fie încheiate în curând.”, anunțau reprezentanții companiei.

Potrivit acestora, tramvaiele de la Timișoara vor avea o lungime de 30 de metri, cu 5 module și o capacitate de 170 de pasageri. Aceste tramvaie, care vor avea o viteză maximă de 70 km/h, vor oferi un confort deosebit la îmbarcarea și îmbarcarea pasagerilor datorită designului lor 100% cu podea joasă.

În plus, noile tramvaie din Timișoara vor avea o autonomie de rulare de peste 60 de kilometri pe baterie, fără catapulte. În acest fel, noile tramvaie Timișoara nu se vor opri niciodată în cazul unor avarii la liniile electrice sau similare. Bozankaya va furniza 33 de milioane de euro de valută străină în Turcia prin acest proiect. Cu utilizarea a 24 de opțiuni suplimentare în contract, exporturile totale vor depăși 80 de milioane de euro.” a mai adăugat sursa citată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite