Tramvai de două milioane de euro blocat pe şine de „domnul Goe“: „A acţionat abuziv maneta de siguranţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul a rămas blocat în zona Gării de Nord din Timişoara FOTO Primăria Timişoara
Tramvaiul a rămas blocat în zona Gării de Nord din Timişoara FOTO Primăria Timişoara

Un tramvai Bozankaya, cumpărat de Primăria Timişoara cu două milioane de euro şi considerat cel mai modern tramvai din lume, a rămas înţepenit pe şine pentru că un călător a acţionat abuziv maneta de siguranţă.

UPDATE: Ciculaţia tramvaielor din zona Gării de Nord din Timişoara a fost dată peste cap pentru a doua oară într-o singură zi după ce un tramvai Armonia a deraiat, ajungând pe trotuar. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Tramvaiul a deraiat într-o curbă în care recent s-a lucrat la linii tocmai din cauza deraierilor frecvente. După reparaţiile efectuate la linii au avut loc două incidente în care tramvaiul a sărit de pe şine. 

Ştirea iniţială

Potrivit Primăriei Timişoara, incidentul a avut loc duminică 19 iunie 2022, în zona Gării de Nord din Timişoara.

„În această dimineaţă, în jurul orei 7.20, un tramvai care circula pe Linia 1 a fost blocat la Gara de Nord, după ce unul dintre călători a acţionat maneta de siguranţă în mod abuziv. Problema a fost remediată în aproximativ jumătate de oră. STPT a declanşat o anchetă pentru identificarea şi sancţionarea persoanei vinovate”, a anunţat Primăria Timişoara.

Înainte de acest incident, noile tramvaie Bozankaya cumpărate de Primăria Timişoara au rămas blocate  în trafic de mai multe ori. Reprezentanţii companiei au declarat că de vină este infrastructura învechită a oraşului.

„Blocarea vehiculului pe şine, sâmbătă, nu a avut la bază erori sau defecţiuni ale acestuia, toate tramvaiele Bozankaya produse atât pentru Timişoara, cât şi pentru Iaşi, fiind proiectate şi construite la comandă, pentru a fi adaptate la cerinţele şi necesităţile locale de transport public. De asemenea, toate produsele Bozankaya sunt în conformitate cu cerinţele tehnice şi cu normele Uniunii Europene menţionate în caietul de sarcini, şi deţin omologare de tip UE”, au declarat reprezentanţii departamentului tehnic al Bozankaya, după primul incident. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Primul tramvai turcesc care circulă cu călători în Timişoara, la un an de când a ajuns în oraşul de pe Bega FOTO

Cel mai performant tramvai din Europa circulă deja la Timişoara. Turcii de la Bozankaya au livrat şi al doilea mijloc de transport VIDEO FOTO

Primul tramvai Bozankaya va intra în circulaţie de sărbători. Ministrul Grindeanu a plimbat degeaba omologarea

Tramvaiul Bozankaya poate intra în circulaţie. Ministrul Sorin Grindeanu a adus la Timişoara documentul de omologare

Tramvaiul turcesc care va circula în Timişoara, premiat pentru inovaţie tehnologică la nivel european

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite