Boeing va crește producția de 737 MAX. Care este motivul

0
Publicat:

Boeing a anunțat miercuri că va crește producția celui mai bine vândut avion cu corp îngust 737 MAX la 38 pe lună de la 31, relatează Reuters.

Aeronavp Boeing 737 Max, Foto: Arhivă Adevărul
Aeronavp Boeing 737 Max, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit sursei citate, acesta este un semn că producătorul de avioane își revine de la o eroare a unui furnizor care îi distruge planurile pentru o accelerare anticipată.

Astfel, acțiunile companiei au crescut cu 4%, după ce aceasta a afișat și rezultate din trimestrul al doilea care au depășit așteptările de pe Wall Street.

Boeing și-a reiterat planul de a genera un flux de numerar liber de la 3 la 5 miliarde de dolari în acest an, precum și de a livra cel puțin 400 modele 737, dar și 70 de avioane 787 Dreamliners în 2023.

Compania se confruntă în continuare cu provocări, „fie că sunt probleme de abordat în propriile noastre fabrici sau în afara zidurilor noastre din lanțul de aprovizionare și rutele logistice”, a spus CEO-ul Dave Calhoun, referindu-se la prăbușirea recentă a unui pod feroviar folosit pentru transportul fuzelajelor 737.

Planul de a construi 38 de MAX pe lună vine pe fondul cererii crescute de călătorii și pe măsură ce companiile aeriene încearcă să-și dezvolte flotele după pandemie, spun specialiștii.

Șeful Boeing Commercial Airplanes, Stan Deal, a declarat în iunie că firma va crește producția modelului cu corp îngust la 38 pe lună „foarte curând”. Câteva zile mai târziu, la Paris Air Show, Boeing a încheiat o înțelegere cu Air India pentru 190 MAX, ca parte a unei comenzi mai mari de 470 de avioane, împărțită între aceasta și Airbus.

Deși Boeing a stabilit un termen limită pentru creșterea producției de 737 până la sfârșitul anului, directorii au semnalat lanțului său de aprovizionare că majorarea la 38 pe lună va începe în iunie.

Dar planurile acestea s-au zdruncinat în aprilie, când a fost descoperit un defect al unui furnizor care implică instalarea necorespunzătoare a unui suport 737.

Pentru al doilea trimestru, Boeing a raportat un flux de numerar liber de 2,58 miliarde de dolari. Veniturile Boeing pentru trimestrul până în iunie au crescut cu 18%, până la 19,75 miliarde dolari, depășind așteptările de 18,45 miliarde dolari.

Afacerea sa din domeniul apărării a fost însă lovită de o serie de depășiri de costuri. Compania a fost taxată cu 257 de milioane de dolari pentru Starliner după ce lansarea capsulei spațiale a fost amânată pe termen nelimitat în iunie, cu 189 de milioane de dolari pentru avionul de antrenament T-7 din cauza creșterii costurilor de pe lanțul de aprovizionare și cu 68 de milioane de dolari pentru Drona cisternă MQ-25 din cauza unei întârzieri în program.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite