Ryanair a transportat un număr record de pasageri în iunie. Care este obiectivul pentru acest an

0
Publicat:

Operatorul aerian Ryanair a transportat, luna trecută, un număr record de pasageri, în ciuda faptului că a anulat peste 900 de curse, informează Reuters.

Ryanair vrea să ajungă la o poziţie dominantă în România, Foto: Shutterstock
Ryanair vrea să ajungă la o poziţie dominantă în România, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anunţat marţi că a transportat 17,4 milioane de pasageri în iunie, cel mai ridicat nivel pentru o singură lună, în creştere cu 9% faţă de anul trecut.

Precedentul record de trafic, de 17 milioane, fusese stabilit în mai, transmite Agerpres.

Totuși, operatorul aerian irlandez a anulat luna trecută peste 900 de curse aeriene, fiind afectaţi aproximativ 160.000 de clienţi, în special din cauza grevelor din domeniul controlului de trafic aerian.

Avioanele au fost pline în proporţie de 95% în iunie, a anunţat Ryanair, un nivel similar cu cel de anul trecut.

Compania şi-a reconfirmat recent obiectivul de a transporta 185 de milioane de pasageri în acest an fiscal, faţă de nivelul record de 169 de milioane în anul încheiat la 31 martie 2023.

Mai exact, Ryanair îşi propune să ajungă la o poziţie dominantă în ţări precum România, Bulgaria şi Ungaria și se aşteaptă ca numărul de pasageri din Europa Centrală şi de Est să crească cu cel puţin 50% în următorul deceniu.

Compania a comandat aproximativ 300 de avioane Boeing şi vrea să profite de revenirea traficului aerian după pandemia de COVID-19, în condiţiile în care spune că există cerere pentru noi rute spre Europa de Est.

Vrem să ne concentrăm foarte mult pe această regiune. Vedem că această regiune va fi o parte importantă din următoarea noastră expansiune", a spus Alicja Wojcik-Golebiowska, director Ryanair pentru Europa Centrală şi de Est şi ţările baltice într-un interviu pentru Reuters de săptămâna trecută.

Este destul de greu la acest moment să vorbim despre cifre precise, dar sperăm că întreaga regiune va creşte cu cel puţin 50%", a adăugat Alicja Wojcik-Golebiowska.

Vrem să facem acest lucru prin oferirea mai multor rute la preţuri mai mici şi cu mai multe opţiuni de călătorie pentru pasagerii noştri", a mai spus sursa citată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite