Bayer câștigă cel mai recent proces legat de cancer, punând capăt unei serii de înfrângeri juridice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bayer a câștigat un litigiu într-un proces intentat de un bărbat din California, care a declarat că a dezvoltat cancer în urma expunerii la erbicidul Roundup, punând capăt unei serii de cinci procese pierdute de companie în procese cu pretenții similare.

foto logo Bayer
Bayer câștigă un nou proces Foto: Shutterstock

Verdictul a fost pronunțat vineri de un juriu din San Benito County, California Superior Court, a anunțat Bayer. Compania a precizat într-un comunicat că verdictul este „în concordanță cu dovezile din acest caz, potrivit cărora Roundup nu provoacă cancer și nu este responsabil pentru boala reclamantului”.

Avocații reclamantului Bruce Jones nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. La fel ca majoritatea reclamanților în procesele Roundup, Jones a susținut că produsul i-a provocat o formă de cancer numită limfom non-Hodgkin.

Aproximativ 165.000 de cereri de despăgubire au fost depuse împotriva companiei pentru vătămări corporale care ar fi fost cauzate de Roundup, pe care Bayer l-a achiziționat ca parte a achiziției companiei agrochimice americane Monsanto, în valoare de 63 de miliarde de dolari, în 2018.

Înainte de recenta serie de înfrângeri, care au produs verdicte împotriva companiei în valoare totală de peste 2 miliarde de dolari, Bayer câștigase nouă procese consecutive, ceea ce înseamnă că a câștigat 10 din ultimele 15 procese. Se așteaptă ca și alte cazuri să fie judecate în cursul anului viitor.

Bayer face apel la verdictele împotriva sa, care includ despăgubiri punitive mari, care probabil vor fi reduse deoarece depășesc orientările Curții Supreme a SUA.

Pierderile i-au determinat pe unii investitori să pună sub semnul întrebării strategia juridică a Bayer în apărarea cazurilor Roundup. Luna trecută, compania a declarat că va continua să lupte în instanță și că nu are „niciun chef să scrie cecuri uriașe” pentru a le soluționa.

În 2020, Bayer a soluționat majoritatea cazurilor Roundup aflate atunci în curs de soluționare pentru o sumă de până la 9,6 miliarde de dolari, dar nu a reușit să obțină o înțelegere care să acopere cazurile viitoare. Mai mult de 50.000 de cereri de despăgubire rămân în curs de soluționare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite