Angajații din Finanțe au ieșit din nou în stradă

0
Publicat:

Blocul Național Sindical (BNS) a informat, joi dimineața, că din jurul orei 09:00 au loc proteste spontane în mai multe administrații fiscale din țară. 

ANAF Brașov
Proteste spontane au loc, joi, la mai multe administraţii fiscale din ţară

Potrivit sursei citate, este vorba de Dolj, Bacău, Alba, Baia-Mare etc.

În jurul orei 10:30, Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală Solidaritatea, afiliată la Blocul Național Sindical, informa că mai mulți angajați din cadrul administrațiilor fiscale din București, aflați în protest spontan, se îndreaptă spre Ministerul Finanțelor.

Proteste în București
Proteste în București

Conform datelor transmise de Agerpres, toţi cei aproximativ 150 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice din Arad care se aflau la serviciu joi dimineaţă au întrerupt lucrul şi au început un protest spontan pe holurile instituţiei şi în curte, nemulţumiţi că în şedinţa Guvernului nu ar fi fost introdus actul normativ privind egalizarea salariilor.

Angajaţii au oprit lucrul în jurul orei 09,00, inclusiv programul cu publicul, şi stau pe holurile instituţiei sau în curte, pentru că nu au autorizaţie de protest în stradă.

Protestul spontan s-a declanşat de la vestea că pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de astăzi nu a fost introdus actul normativ privind egalizarea salariilor. Este decizia Coaliţiei de guvernare, care în urmă cu două săptămâni, când se protesta, ne promitea rezolvarea acestei probleme. Toţi angajaţii care sunt la lucru au oprit brusc lucrul", a declarat liderul Sindicatului Finanţe Arad, Ioan Trifa.

Angajații din finanțe, proteste similare

Un protest similar a avut loc în urmă cu două săptămâni la Administraţia Finanţelor Publice Arad, angajaţii nefiind de acord cu planurile de reorganizare anunţate la nivel naţional.

Colegii au hotărât să oprească activitatea din cauza nemulţumirilor. Am ajuns la punctul acela de fierbere, de ani de zile suntem într-un amplu proces de reorganizare, lumea s-a săturat de evenimentele acestea care nu se mai opresc. Din cauza acestei ordonanţe de guvern privind austeritatea se pare că sunt puse în pericol posturile noastre, veniturile se vor diminua şi activităţile sunt tot mai complexe, aplicaţiile nu merg, condiţiile de muncă sunt cele pe care toată lumea le ştie şi oamenii nu au mai putut fi ţinuţi sub controlul sindicatului", spunea atunci liderul sindical Ioan Trifa.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat luni că majoritatea sindicatelor din finanţe au avut, luni, reprezentanţi la minister pentru a vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, „document cu care au fost de acord”. Astfel, unii dintre sindicalişti au transmis că amână acţiunile de protest pregătite, a susţinut ministrul.

Promisiunile pe care le-am făcut sindicatelor din finanţe săptămâna trecută au fost ghidate de responsabilitatea noastră în raport cu dezvoltarea economică echilibrată şi sustenabilă a ţării. Mi-am asumat că mă voi lupta pentru profesioniştii care fac diferenţa. În acest sens, depunem eforturi pentru a ne asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernul României săptămâna aceasta. Astăzi, majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanţelor reprezentanţi care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord. Cu această ocazie, ne-au transmis că vor amâna acţiunile de protest pe care le pregăteau”, a arătat Marcel Boloş, luni seară, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, separat, au avut loc discuţii tehnice pe tema proiectului de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru înlăturarea discrepanţelor salariale înregistrate la nivelul sistemului finanţelor publice.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite