Idei de afaceri în Transilvania. Unde-i musai să investeşti dacă vrei să scoţi profituri cu dichis

Idei de afaceri în Transilvania. Unde-i musai să investeşti dacă vrei să scoţi profituri cu dichis

Idei de afaceri in Transilvania. Peisajele montane şi castelele Ardealului atrag turişti din toată Europa

Munţii Apuseni, Făgăraşul, oraşele şi cetăţile medievale, tradiţiile şi legendele locului sau reţetele culinare inconfundabile sunt motive serioase pentru a vizita Transilvania, dar la fel de bine pot fi şi oportunităţi de investiţii cu şanse mari de succes. Vă prezentăm câteva idei de afaceri ce pot fi dezvoltate în Transilvania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai sigure coordonate pe care se pot orienta afacerile în Transilvania sunt turismul, valorificarea legendelor, tradiţiilor şi istoriei, producţia de articole specifice şi, desigur, serviciile aferente acestor domenii.

Idei de afaceri în Transilvania. Hai la munte!

Agroturismul este din mai multe puncte de vedere una din marile oportunităţi de afaceri în Transilvania. În primul rând, peisajele rustice şi montane sunt un magnet pentru turiştii din România şi din Europa, astfel că o pensiune bine organizată poate fi nu doar un loc de popas, ci şi un punct de pornire pentru diverse drumeţii.

Ajunge să ai în apropiere o cascadă, o peşteră vizitabilă sau un ansamblu carstic mai mult sau mai puţin cunoscut şi atracţia pentru turişti este garantată.

Turismul de creastă vara, combinat cu cel pentru schi iarna reprezintă, de asemenea, o oportunitate pentru investiţii într-o pensiune - sau, de ce nu, într-o cabană - plasată, strategic, în zona montană.

Şi tot pentru valorificarea darurilor naturii ar putea fi interesantă crearea de centre de colectare a fructelor şi celorlalte plante de pădure. Se ştie deja cât de intensă este cererea pentru astfel de produse la export.

Idei de afaceri în Transilvania. Istorie şi profit

Pentru că Transilvania este înţesată de cetăţi medievale şi e plină de legende, organizarea de circuite turistice cu vizite la siturile istorice este o altă oportunitate de investiţii.

Nouă, în România, ni se pare cumva desuet brandul Dracula, dar turiştii străini chiar se dau în vânt după el.

Şi Dracula nu este decât una dintre legendele din cetăţile şi castelele noastre medievale.

Idei de afaceri în Transilvania. Pe gustul tuturor

Producţia locală de alimente şi băuturi tradiţionale (nu doar brânză, slănină, caltaboşi sau pălincă) cu destinaţia export, iată o altă mare oportunitate de afaceri în Transilvania.

Reţetele locale sunt apreciate în Europa şi de către străini, dar şi - mai ales - de către românii plecaţi la muncă peste hotare.

Ce ziceţi de un „Preparat în Transilvania, savurat în Europa“?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: