Afacerea care explodează în perioada Paștelui. Toți românii cumpără acest produs pentru a-l face cadou

0
Publicat:

Vânzările acestui produs au crescut cu până la 40% în perioada sărbătorilor de Paște, față de perioada similară din 2022, spun cei care lucrează în domeniu.

Supermarket FOTO: pixabay
Supermarket FOTO: pixabay

Produsele din ciocolată sunt printre cele mai căutate, în perioada sărbătorii Învierii Domnului. Vânzările de ouă din ciocolată, iepurași din ciocolată sau de alte figurine au crescut cu până la 40% față de perioada similară a anului trecut.

Consumatorii români au devenit în ultimii ani din ce în ce mai interesați de ciocolată, România aflându-se în top 5 importatori de ciocolată din UE, cu un consum de 33.700 tone de ciocolată.

„După Crăciun, Paştele este perioada cea mai bună pentru noi, ciocolatierii. Bonul mediu care, înainte, era undeva la peste 50 de lei, acum se apropie în perioada asta de Paşte de 100 de lei”, spune Jolyon M'Bei, ciocolatier, citat de Observator

O figurină din ciocolată are prețuri care pleacă de la câteva zeci de lei, dar poate ajunge și la sute de lei dacă este una deosebită. 

Piața de ciocolată din România era estimată în 2021 la 55,2 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 10% față de anul precedent, potrivit analiștilor KeysFin.  

„Trendul cu ciocolata neagră a apărut deja de câţiva ani buni. Cu cât s-a vorbit de beneficiile ciocolatei negre, am simţit şi în magazin şi o cerere mai mare”, mai spune ciocolaterul.

Pe piaţă există diverse sortimente de ceea ce de regulă numim ciocolată, dar este de fapt un dulce. Acesta conţine pe lângă cacao şi cantităţi variabile de lapte, nuci, alune, înlocuitori de unt de cacao, fructe, ca să nu mai vorbim de aditivii alimentari. Ciocolata veritabilă este însă cea neagră şi trebuie să conţină peste 70% cacao, unt de cacao şi zahăr.

Ciocolata neagră – ce mai indicată - este un produs zaharos obţinut din cacao – în proporţie de minimum 70%, zahăr şi unt de cacao. La 100 de grame de produs, aceasta are proteine, lipide, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, zinc, vitamina B complex, acid folic, vitamina E, necesare organismului.

Ciocolata neagră nu are colesterol, însă este bogată în grăsimi vegelate, - unt de cacao, circa 30%, zahăr, 60% - care îi dau o densitate energetică foarte mare – 550 de kilocalorii la suta de grame.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite