În perioada Paștelui vânzările de ciocolată premium au crescut cu 35 % față de anul trecut

0
Publicat:

Consumatorii români au devenit în ultimii ani din ce în ce mai interesați de ciocolată, România aflându-se în top 5 importatori de ciocolată din UE, cu un consum de 33.700 tone de ciocolată.

image

Piața de ciocolată din România era estimată în 2021 la 55,2 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 10% față de anul precedent, potrivit analiștilor KeysFin.

Și în segmentul B2B, companiile au început să investească tot mai mult în cadouri pentru partenerii de afaceri sau angajații lor. Astfel, ciocolata premium a devenit o opțiune tot mai populară, ca simbol al aprecierii și respectului. Mai mult decât atât, companiile investesc în creșterea notorietății și fidelizarea clienților prin personalizarea cadourilor cu mesaje și logo-uri.

Vânzările de ciocolată premium cresc vertiginos de anumite sărbători, precum Paștele, Ziua Internațională a Femeii, Ziua Angajatului .

Conform Chocolissimo România, vânzările de ciocolată cresc de 3 ori în preajma sărbătorilor de Paște, comparativ cu perioada obișnuită din an. Compania a înregistrat în această perioadă creșteri ale comenzilor de ciocolată cu până la 35% față de aceeași perioadă a anul trecut.

Ciocolata personalizată a devenit cadoul preferat al românilor de sărbători. În perioada Paștelui vânzările de ciocolată premium au crescut cu 35 % față de anul trecut. Lucrăm extraordinar de bine și cu clienții corporate. Sunt companii pentru care realizăm cadouri din ciocolată încă de la lansarea noastră pe piață, de peste 7 ani. Faptul că produsul premium poate fi și personalizat, îl face și mai apreciat de către clienții corporate.”, spune Aura Oprea, manager Chocolissimo România.

Diferența dintre ciocolata premium și ciocolata comercială

Calitatea ingredientelor și tehnologia de producție sunt principalii factori care diferențiază ciocolata premium de cea comercială. Pentru ciocolata premium se utilizează doar cele mai bune și cele mai aromate boabe de cacao, adesea provenite din regiuni selecte, unde condițiile de cultură sunt optime. În plus, ciocolata premium are un conținut ridicat de cacao, de obicei între 70% și 90%. Ciocolata premium este deseori realizată în cantități mai mici și cu mai multă atenție acordată detaliilor, ceea ce face ca aceasta să fie un produs de lux.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite