Adevărul LIVE. „Economia ecologică“, proiectul propus de Bruxelles, şansă pentru viitor?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
economie

Ieri, liderii europeni adoptau recomandări în atenţia şefilor de state şi guverne din UE sub forma unei foi de parcurs pentru ridicarea măsurilor de izolare luate în urma pandemiei cauzate de corona virus.

Se vorbeşte acolo, ca despre un punct central, de „facilitarea dublei tranziţii către o societate digitală şi mai verde“.

Asta în contextul în care toate marile analize economice ale momentului spun că economiile, după această pandemie, vor arăta cu totul altfel, se vor orienta spre alte priorităţi şi vor propune alte modalităţi de lucru, se va lucra pentru atingerea unor obiective diferit sau chiar foarte diferite de ce au fost priorităţile de până acum.

Lumea se resetează sub ochii noştri, ne-am luat oare măsurile necesare pentru a supravieţui în condiţii de nouă şi acerbă competitivitate? Este, spre exemplu, economica românească gata să intre în sfera societăţii digitale şi a condiţionalităţilor şi şanselor reprezentate de oferta „Green Deal“, punctul nodal al politicii europene?

Iată întrebările de la care pleacă discuţia pe care jurnalistul Cristian Unteanu o va avea cu Valentin Lazea, economistul-şef al BNR, pe Adevărul LIVE începând cu ora 16:00.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite