Iohannis, atacat: „Ne spune să stăm acasă de Înviere, dar nu i-a văzut pe cei plecaţi în Germania!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ţării a „rupt“ acordul anunţat de ministrul de Interne Marcel Vela cu BOR din dorinţa de a opri răspândirea coronavirusului. Decizia sa are însă mulţi contestatari.

România a oprit viaţa normală de peste o lună, oamenii fiind obligaţi să renunţe la multe dintre obiceiurile lor zilnice în lupta cu COVID-19.

Tocmai de aceea, e lesne de înţeles de ce şi modul în care se va sărbători Paştele în acest an va fi diferit, fiind nevoie de restricţii, astfel încât să putem ieşi cât mai repede din starea de urgenţă. Nu toţi însă sunt de acord cu aceste măsuri. Printre ei se numără şi fostul fotbalist, Marian Aliuţă (45 de ani), cel care a adunat cinci selecţii în echipa naţională, între 2001 şi 2008. Invitatul lui Costin Ştucan în emisiunea „GSP Live“, fostul jucător a avut un discurs dur, criticându-l inclusiv pe preşedintele Klaus Iohannis.

Ce a spus Marian Aliuţă?

*Auzi, Iohannis spune că ar trebui să stăm în casă în noaptea de Înviere. Dar pe cei de la aeroportul din Cluj nu i-a mai văzut?! Peste două mii de oameni au plecat la muncă în Germania. Eu nu cred că autorităţile nu ştiau de asta. Acolo există interes să ajutăm Germania. La biserică nu există interes. Într-o parte se poate, în alta nu. 

*După Paşte vor mai pleca alte câteva mii şi iarăşi nu o să-i vadă. Au plecat oamenii ăia fără să-i vadă nimeni apoi au ieşit la televizor cu mascarada. Fără acordul lor, nu ieşea nimeni din ţară.  

*Nu mi se pare atât de grav (n.r. - criza de coronavirus). Poate mă înşel. Am impresia că această criză e făcută pentru a câştiga unii şi pentru a-i distruge pe alţii.

*Unii pot câştiga. Oamenii care conduc lumea. Pot câştiga la bursă, ştiu să joace cu bursa. Nouă, celor care stăm în casă, ne va fi foarte greu după. Ei ştiu foarte bine s-o jongleze. Cum să cadă, cum să ridice indicii. Pentru noi, ceilalţi, va fi foarte greu.

*Cred că toţi avem în cap că e o manipulare din partea celor care au creat acest virus. Totuşi, există teama. Eu cred că e un virus mai puternic, dar nu în aşa măsură încât să nu poţi să lucrezi. Probabil, sunt afectaţi cei care au probleme de sănătate, care au o vârstă. Trebuie să mergem înainte, altfel se duce de râpă totul.Trebuie să luptăm cu virusul ăsta. Eu cred că după Paşte va trece totul.

*Sunt ţări care îşi derulează activitatea în proporţie de 70 la sută. Acolo nu este virus? Dacă nu ieşim în mai şi ieşim în iunie, va fi la fel. Văd că virusul nu moare la căldură. Văd că la noi nu sunt atât de multe cazuri. Noi, ca popor, suntem puternici. Am trecut prin multe şi suntem căliţi. Şi suntem şi protejaţi, suntem un popor credincios.

CITEŞTE ŞI:

Iohannis, călcat în picioare: „Bă, ţie chiar nu ţi-e ruşine?“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite