Satul Sadova a decis aşa cum alte peste 100 de localităţi din Republica Moldova au decis până la acest moment: UNIREA CU ROMÂNIA este singura şansă.

Votul a fost dat astăzi, 10 martie 2018, de către reprezentanţii legali ai comunei, consilieri locali şi primarul localităţii, după ce fiecare cetăţean a fost consultat pe această temă. O minoritate s-a opus acestei declaraţii ce a fost aprobată astăzi în cadrul unei adunări săteşti la care au participat cetăţenii comunei.

Fiecare a avut libertatea de a vorbi despre trecut, prezent şi viitor, iar viitorul nu poate fi decât împreună. Declaraţia de Unire a fost aprobată şi semnată şi de membri ai familiei Dodon, o parte din aceştia implicându-se în strângerea de semnături.

Inclusiv cei alungaţi de sărăcie peste graniţe au fost puşi să voteze. Aceştia şi-au scanat votul şi el a fost trimis către reprezentanţii comunei.

În acest timp în România, la Iaşi (unde au fost primiţi de primarul oraşului, cel care şi-a asumat să devină nu doar un primar al Iaşiului, ci unul care să îi reprezinte pe toţi moldovenii, de pe ambele maluri de Prut) şi apoi în inima României, în Bistriţa-Năsăud, toţi primarii care au votat deja Unirea cu România au format o Adunare a localităţilor ce susţin Unirea cu România. Scopul comun şi unic declarat este ca împreună să facă toate demersurile legale pentru ca Declaraţiile să se transforme din unele politice în fapte concrete până la sfârşitul anului 2018. Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, şi primarul din Parcova, Marcel Snegur, au primit mandat pentru a duce la îndeplinire deciziile. La eveniment au participat primari din toate raioanele Republicii Moldova şi din toate partidele din Republica Moldova.